Ιταλία, “Επιχείρηση Θερμοστάτης”: Από 1η Μαϊου όριο στις θερμοκρασίες στα δημόσια γραφεία και σχολεία

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Χάρη στην τροποποίηση σε σχετικό νομοσχέδιο για την εξοικονόμηση ενέργειας, από την 1η Μαϊου ξεκινά αυτή που στην Ιταλία ονομάστηκε ως “Επιχείρηση Θερμοστάτης”.

Συγκεκριμένα, με την ανωτέρω τροποποίηση η Κυβέρνηση Ντράγκι υποχρεώνει όλα τα δημόσια γραφεία και σχολεία να διατηρούν τα κλιματιστικά σε θερμοκρασία όχι μικρότερη από 27 βαθμούς, ενώ τον χειμώνα η θέρμανση θα πρέπει διατηρηθεί το ανώτερο στους 19 βαθμούς. Δεδομένων των μέγιστων ανοχών των 2 βαθμών, τα κλιματιστικά θα πρέπει να φτάνουν τα όρια των 25 βαθμών και η θέρμανση των 21 βαθμών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, αυτό θα αντιστοιχίσει σε μείωση της κατανάλωσης μεθανίου κατά 4 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως. Με ενδεχόμενο νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, με ακραίο σενάριο την διακοπή της προμήθειας ρωσικού φυσικού αερίου, η Κυβέρνηση Ντράγκι προέβη από τώρα σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για να μην βρεθεί η Ιταλία ‘ακάλυπτη’ ενόψει του επόμενου χειμώνα. 

Επί του παρόντος, το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί σε κέντρα υγείας, οίκους ευγηρίας, κλινικές και νοσοκομεία. Σημειωτέον, ήδη γίνεται λόγος για το πως και ποιος θα εποπτεύει τους ελέγχους στα δημόσια κτίρια για την τήρηση των θερμοκρασιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος