Ιταλία: Πιθανή συνάντηση Μελόνι – Μακρόν στη Ρώμη

Array

Στην Ιταλία η Τζόρτζια Μελόνι, παρέλαβε και επίσημα τα ηνία της κυβέρνησης από τον προκάτοχό της Μάριο Ντράγκι. Ολοκληρώθηκε η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου και από αύριο όλοι πρέπει να πιάσουν δουλειά για να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή και οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ισχυρό το ενδεχόμενο η νέα Πρωθυπουργός της Ιταλίας να συναντηθεί στη Ρώμη με τον γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Η Μελόνι θα ηγηθεί της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης σε μία δύσκολη συγκυρία λόγω και της ενεργειακής κρίσης, αλλά και με το δημόσιο χρέος της Ιταλίας να βρίσκεται στα ύψη.

«Ορκίζομαι πίστη στην Δημοκρατία να διαφυλάττω με αφοσίωση το Σύνταγμα και τους νόμους και ασκώ την εντολή που μου δόθηκε και καθήκοντά μου προς το αποκλειστικό συμφέρον του Έθνους», δήλωσε συγκινημένη μετά την τελετή ορκομωσίας η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ιστορία της χώρας

Η ηγέτης των Αδελφών της Ιταλίας, του εθνικού συντηρητικού κινήματος με τις νεοφασιστικές ρίζες, αναλαμβάνει τα καθήκοντά της ως η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ιστορία της χώρας σε μία περίοδο δύσκολη και απαιτητική για την Ιταλία και την Ευρώπη.

Η Μελόνι δεν έκρυβε τη συγκίνησή της, ενώ λίγα μέτρα πίσω της καθόταν ο σύντροφός Αντρέα Τζιανμπρούνο με την εξάχρονη κόρη τους Τζινέβρα.

Ιδιαίτερα συγκινημένος και ο Ματέο Σαλβίνι νέος αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός υποδομών. Kαι αυτόν συνόδεψε στο Κιρινάλιο μέγαρο η σύντροφός του Φραντσέσκα και τα δύο παιδιά του.

Αργότερα εθεάθη να βοηθά τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ενώ κατέβαιναν τις σκάλες μαζί με την Τζόρτζια Μελόνι. Οι νέοι υπουργοί έσπευσαν να δώσουν το στίγμα της νέας κυβέρνησης.

Ο Ιταλικός τύπος σχολιάζει ότι περισσότεροι υπουργοί είναι από τον Βορρά και λιγότεροι από τον Νότο και περισσότεροι 60χρονοι παρά 40χρονοι. Οι 11 από τους 24 συμμετείχαν στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Ρώμη – Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος