Ιταλία: Εμβολιασμοί μετά μουσικής σε Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ρώμη — Ανταπόκριση Κρίστιαν Μαυρής

Από τις 29 Απριλίου 2021 πραγματοποιείται ο εμβολιασμός κατά της CoViD-19 στο Castello di Rivoli (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) στο Πεδεμόντιο. 

Τους τελευταίους μήνες, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Castello di Rivoli, σε συνεργασία με την πόλη Rivoli και την τοπική υπηρεσία υγείας της Περιφέρειας Πεδεμοντίου, έδωσε την διαθεσιμότητα των τεράστιων χώρων του Μουσείου ως τόπο εμβολιασμού στο πλαίσιο της υποστήριξης του εθνικού εμβολιαστικού σχεδίου για Covid-19. Η επιχείρηση αυτή διεξάγεται στο πλαίσιο του σχεδίου Cultura Italiae, το οποίο πρότεινε την επανέναρξη των πολιτιστικών χώρων ως κέντρων εμβολιασμού για την προστασία της υγείας των πολιτών. 

Ιταλία: Εμβολιασμοί μετά μουσικής σε Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Guilhem Vellut @ Flickr / CC-BY-2.0

Όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου “το Castello di Rivoli είναι ένας πολιτιστικός χώρος αφιερωμένος στο άνοιγμα και την πολυφωνία, είναι ιδανικός για την παροχή κοινωνικής υπηρεσίας και για τη φιλοξενία εμβολιασμών Covid-19”. 

Το εν λόγω κάστρο είναι ένα πρώην μπαρόκ βασιλικό παλάτι και οι μεγάλοι, ανοιχτοί χώροι του Μουσείου είναι καλά σχεδιασμένοι για κοινωνική αποστασιοποίηση. Το Μουσείο εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που επιβάλλει η τρέχουσα κατάσταση (συμπεριλαμβανομένης της λήψης της θερμοκρασίας των επισκεπτών κατά την είσοδο και του περιορισμού στον αριθμό τους).

Ιταλία: Εμβολιασμοί μετά μουσικής σε Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
K. Reichert / CC-BY-SA-2.0

Το κέντρο εμβολιασμού έχει δημιουργηθεί στις γκαλερί στον τρίτο όροφο του Μουσείου, όπου πραγματοποιείται η έκθεση τοιχογραφίας της Ελβετίδας Claudia Comte (Grancy, 1983). Τα έργα της απεικονίζουν την φύση και τα μεταβαλλόμενα πρότυπά της και, για να συνοδεύσει τους εμβολιασμούς, η καλλιτέχνις δημιούργησε ως μουσική υπόκρουση ένα νέο χαλαρωτικό ήχο που μεταδίδεται στους χώρους από τις 29 Απριλίου. Πρόκειται για το ηχητικό έργο The Pattern That Connects, που έγραψε η ίδια σε συνεργασία με τον Egon Elliut

Το κέντρο λειτουργεί κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, με περίπου 100 άτομα να εμβολιάζονται ημερησίως. Όσοι εμβολιάζονται μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο δωρεάν.

Το προσωπικό του Castello έχει εκπαιδευτεί να είναι ιδιαίτερα φιλόξενο σε όσους έρχονται στο κέντρο, επειδή μπορεί να αισθάνονται ανήσυχοι, είπε η διευθύντρια του Castello di Rivoli κ. Christov-Bakargiev. «Θέλουμε οι άνθρωποι να αισθάνονται σαν να συνεισφέρουν σε έναν απώτερο σκοπό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος