Εκδόθηκε στην Ιταλία ο νούμερο 2 Ιταλός καταζητούμενος και ηγετικό στέλεχος της ndrangheta

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Εκδόθηκε από τη Βραζιλία ο 55χρονος Ρόκο Μοραμπίτο, ο δεύτερος πιο καταζητούμενος Ιταλός μετά τον Ματέο Μεσίνα Ντενάρο. Ο εγκληματίας έφτασε με πτήση στο αεροδρόμιο του Τσιαμπίνο της Ρώμης τη νύχτα μεταξύ Τρίτης 5 και της Τετάρτης 6 Ιουλίου.

Ο Μοραμπίτο θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους διεθνώς εμπόρους ναρκωτικών και είναι ανάμεσα στα πρώτα αρχηγικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης της Καλαβρίας ‘ndrangheta. Επίσης, είναι ανάμεσα στα μέλη της ‘ndrangheta που πίεσαν για την εξάπλωση της οργάνωσης στο εμπόριο της κοκαΐνης διεθνώς.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Ρόκο Μοραμπίτο ήταν μεταξύ των πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένων στελεχών της ‘ndrangheta, μετά την ανακάλυψη τριών υπερτεχνολογικών καταφυγίων σε βίλα του Africo της Καλαβρίας.

Ο Μοραμπίτο είχε συλληφθεί στη Βραζιλία στις 25 Μαΐου 2021 από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Βραζιλίας, κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης της Ομάδας Ros των Ιταλών Carabinieri και την Επαρχιακή Διοίκηση του Reggio Calabria, με την υποστήριξη της Διεθνούς Υπηρεσίας Αστυνομικής Συνεργασίας και των Αμερικανικών Υπηρεσιών DEA και FBI.

Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ύψους 30 ετών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος