Ιταλία: Εικόνες από χιλιάδες παραβιασμένες ιδιωτικές κάμερες πουλήθηκαν διαδικτυακά, υποψίες και για κύκλωμα παιδεραστίας

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Αίσθηση προκαλεί η είδηση πως δύο εγκληματικές ομάδες κατασκόπευαν ανθρώπους σε όλη την Ιταλία μέσω ιδιωτικών καμερών.

Οι ομάδες είχαν παραβιάσει τις κάμερες ασφαλείας εγκατεστημένες σε πολλαπλές ιδιωτικές κατοικίες, πισίνες, γυμναστήρια, αποδυτήρια, και διέθεταν τα πλάνα μέσω κοινωνικών δικτύων έναντι πληρωμής. Χαρακτηριστική η αναφορά Ιταλικής εφημερίδας στην περίπτωση μιας οικογένειας που είχε κάμερα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού και που οι ‘συνδρομητές’ παρακολουθούσαν σχολαστικά και για πολλές ώρες.

Οι χρήστες της ‘υπηρεσίας ηδονοβλεψίας’ φαίνεται να ήταν περίπου 2.000, γεγονός το οποίο ανησυχεί τις Αρχές που έδρασαν στην επιχείρηση με την ονομασία “Πίσω Παράθυρο”.
Σύμφωνα με την Αστυνομία που διεξάγει την σχετική έρευνα, οι δράστες μπόρεσαν να αξιοποιήσουν ‘τρύπες’ στην ασφάλεια της ασύρματης σύνδεσης των καμερών, οι οποίες είχαν εγκατασταθεί ερασιτεχνικά ή και χωρίς να αλλάξουν τους αρχικούς κωδικούς για την πρόσβαση στο διαδίκτυο.  

Σύμφωνα με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας του Μιλάνου, η οποία διηύθυνε την έρευνα, φαίνεται να παραβιάστηκαν χιλιάδες συστήματα, ενώ κατασχέθηκε υπέρογκος αριθμός δεδομένων, ύψους 50 terabytes.

Ένα ανησυχητικό στοιχείο αποτελούν οι λήψεις που δείχνουν και ανήλικα παιδιά, γεγονός το οποίο έφερε τον Εισαγγελέα να αξιολογεί και το ενδεχόμενο εγκλημάτων σε βάρος ανηλίκων.

Δεδομένου του αριθμού χρηστών και όπως μεταδίδουν τα Ιταλικά ΜΜΕ, οι Αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ένα ιδιαίτερα διαδεδομένο φαινόμενο, με κωδικό ονομασίας spycam.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος