Ιταλία, εγκύκλιος Γενικού Επιτελείου Στρατού: “Αξιολόγηση των αδειών” και “εκπαίδευση προσανατολισμένη στη μάχη”

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Πρίν από λίγη ώρα το Ιταλικό πρακτορείο ANSA μετέδωσε την είδηση μιας εγκυκλίου του Γενικού Επιτελείου του Ιταλικού Στρατού με ημερομηνία 9 Μαρτίου με αναφορά στα “γνωστά γεγονότα” και στις “εξελίξεις στη διεθνή σκακιέρα”.

Στην εγκύκλιο, που τονίζεται πως πρόκειται περί εγγράφου “μόνο για εσωτερική χρήση ρουτίνας” και με αναφορά στην “όξυνση των γεωπολιτικών εντάσεων”, θέτει σε εφαρμογή “προσεκτική αξιολόγηση των πρόωρων αδειών”, τα τμήματα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα (επιφυλακή) και “100% τροφοδοτημένα”, όπως και οι δραστηριότητες να γίνονται “με εκπαίδευση προσανατολισμένη στη μάχη (warfighting)”, και να βεβαιώνεται “ότι επιτυγχάνονται τα υψηλότερα επίπεδα αποτελεσματικότητας όλων των ερπυστριοφόρων οχημάτων, ελικοπτέρων και οπλικών συστημάτων του πυροβολικού”. 

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού “η Σύνοδος των Ενόπλων Δυνάμεων προσαρμόζει τις προτεραιότητες των μονάδων Στρατού, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες που υπαγορεύουν οι αλλαγές στο διεθνές πλαίσιο. Πρόκειται λοιπόν για διευκρινίσεις υπό το πρίσμα μιας αλλαγής που βρίσκεται υπό το βλέμμα όλων”.

Το έγγραφο κυκλοφόρησε σε μερικές πλατφόρμες διάδοσης μηνυμάτων και γρήγορα έφτασε στα Ιταλικά ΜΜΕ, προκαλώντας ποικίλα σχόλια και ανησυχία στα κοινωνικά δίκτυα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος