Ιταλία – Δημοκρατικό Κόμμα: Προηγείται η Έλι Σλάιν στις εκλογές για την θέση νέου γραμματέα

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την εκλογή του νέου γραμματέα του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος. Η Έλι Σλάιν προηγείται σε 14 περιφέρειες

Ολοκληρώθηκε απόψε στις 20:00 τοπική ώρα η διαδικασία για την εκλογή του νέου γραμματέα του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, με την συμμετοχή των μελών και φίλων που θέλησαν πάρουν μέρος στην σημερινή αναμέτρηση.

Σύμφωνα με τους «Δημοκρατικούς» το «παρών» έδωσαν περίπου ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες πολίτες. Η μέχρι τώρα καταμέτρηση, δείχνει ότι η βουλευτής Έλι Σλάιν (όπως έκαναν γνωστό στενοί της συνεργάτες) προηγείται σε 14 περιφέρειες της χώρας, σε σύνολο 20.

Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή που στηρίζει την υποψηφιότητα Σλάιν, έκανε γνωστό ότι η Ιταλίδα, 37χρονη πολιτικός έχει εξασφαλίσει έως τώρα, το 60% περίπου των προτιμήσεων στην Νάπολη, στην Ρώμη, στο Μιλάνο, στο Τορίνο και στην ευρύτερη περιοχή της Βενετίας.

Ο έτερος υποψήφιος και νυν περιφερειάρχης της Εμίλια Ρομάνια, Στέφανο Μπονατσίνι, μέσω του δημάρχου της Φλωρεντίας Ντάριο Ναρντέλα -ο οποίος ανήκει στους κύριους υποστηρικτές του- σχολίασε ότι « θα είναι μια μακρά νύχτα, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για μια απλή αποστολή».

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοκρατικό Κόμμα διέρχεται δύσκολη φάση, μετά την ήττα της κεντροαριστεράς στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου και την απόφαση του γραμματέα του και πρώην πρωθυπουργού, Ενρίκο Λέτα, να παραιτηθεί.

Ο Στέφανο Μπονατσίνι, σύμφωνα με τους αναλυτές εκφράζει, κυρίως, τον κεντρώο, μεταρρυθμιστικό χώρο, ενώ οι θέσεις της Έλι Σλάιν θεωρούνται πιο κοντά σε μια πιο αριστερή, ριζοσπαστική προσέγγιση της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος