Ιταλία – Δίκη Μπερλουσκόνι για τα «Μπούνγκα Μπούνγκα»: Οι εισαγγελικές αρχές ζητούν την καταδίκη του σε 6 χρόνια κάθειρξη

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Στο Μιλάνο λαμβάνει χώρα το τελικό σκέλος της δίκης Ruby Ter, η οποία είναι ακολουθία της υπόθεσης των πάρτι ‘μπούνγκα μπούνγκα’ του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και που συγκεκριμένα αφορά την υπόθεση εξαγοράς μαρτύρων από πλευράς του Καβαλιέρε. Η δίκη ξεκίνησε το 2014 και τελείται εις βάρος 45 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου του Μπερλουσκόνι.

Στα πλαίσια της Ruby Ter, σήμερα ο Αναπληρωτής Εισαγγελέας του Μιλάνου ζήτησε κάθειρξη και αποζημιώσεις για συνολικά 29 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων πολλά από τα κορίτσια ‘μπούνγκα μπούνγκα’. 

Επίσης, ο Εισαγγελέας ζήτησε 6 χρόνια κάθειρξη για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και 5 για την γνωστή Ruby Rubacuori (ίσως το γνωστότερο ανάμεσα στα κορίτσια ‘μπούνγκα μπούνγκα’) για συμφωνία διαφθοράς με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση – μεταξύ αυτών και τον γνωστό στην Ιταλία δημοσιογράφο Κάρλο Ροσέλα – για ψευδορκία.

Χρηματικά, η Εισαγγελία ζήτησε από τον Μπερλουσκόνι να καταβάλλει και χρηματικό ποσό ύψους 10,8 εκ. ευρώ, το οποίο υπολογίζεται πως είναι το συνολικό κόστος που στοίχισε στον ο Καβαλιέρε η εξαγορά των μαρτύρων στην υπόθεση.

Ενδεικτικό του μεγέθους της υπόθεσης και το ποσό των 5 εκ. ευρώ που, σύμφωνα με το δικαστήριο, φαίνεται να πλήρωσε ο Μπερλουσκόνι στην Ruby Rubacuori ώστε να εξαγοράσει τη σιωπή της σχετικά με τα ερωτικά πάρτι του Καβαλιέρε.

Αναφερόμενος και στις άλλες συναλλαγές με τα κορίτσια των επίμαχων πάρτι, ο Εισαγγελέας του Μιλάνου, Luca Gaglio, υπογράμμισε πως “τα κορίτσια είχαν διαβεβαιωθεί πως θα είναι ‘εντάξει’ και από άποψη εισοδήματος, με μηνιαία αμοιβή 2.500 ευρώ, καθώς επίσης και τη διαμονή”.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως η Ιταλική Πρωθυπουργία δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και ζήτησε σχεδόν από όλους τους κατηγορουμένους, συμπεριλαμβανομένου και του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ‘προσωρινή αποζημίωση’ ύψους 10,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος