Ιταλία: Διαδικτυακές απειλές κατά της Τζόρτζια Μελόνι και της κόρης της από 27χρονο άνεργο

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Βαρύ το κλίμα στην Ιταλία εδώ και αρκετές ώρες, αφού στο Twitter εμφανίστηκαν μηνύματα-απειλές κατά της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι και της κόρης της.
Αφορμή φαίνεται πως είναι η πρόταση της νέας κυβέρνησης να αναθεωρήσει το μέτρο του εισοδήματος ιθαγένειας, που ενδέχεται για πολλούς ανέργους και χαμηλοεισοδηματίες να σημάνει τη μείωση ή και το τέλος της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης.

«Αν αφαιρέσεις το εισόδημα (ιθαγένειας), θα σκοτώσω εσένα και την κόρη σου», «Χρειάζεται ο θάνατος της ίδιας και της κόρης της», «Πραγματικά πρόσεχε, σταμάτα με αυτό το πράγμα της αφαίρεσης του εισοδήματος ιθαγένειας, αλλιώς θα σε σκοτώσω, το καταλαβαίνεις;» είναι μόνο μερικά από τα μηνύματα που ένας χρήστης έγραψε στο δημοφιλή κοινωνικό δίκτυο.

Ιταλία: Διαδικτυακές απειλές κατά της Τζόρτζια Μελόνι και της κόρης της από 27χρονο άνεργο
Ο σύζυγος της Ιταλίδας Πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, Αντρέα Τζιαμπρούνο, ενώ αγκαλιάζει την κόρη τους, Τζινέβρα (AP Photo/Alessandra Tarantino)

Πριν από λίγη ώρα η Ιταλική Αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι και στον υπολογιστή του κατόχου του λογαριασμού στο Twitter από τον οποίο προήλθαν οι απειλητικές αναρτήσεις. Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, πρόκειται για έναν άνδρα 27 ετών από τις Συρακούσες της Σικελίας. Είναι άνεργος και εις βάρος του εκκρεμεί έρευνα για διακεκριμένη ιδιωτική βία κατά της πρωθυπουργού.

Πολιτική συμπαράσταση, αιχμές κατά του Τζουζέπε Κόντε

Πολλά τα μηνύματα συμπαράσταση από τον πολιτικό κόσμο για την εν λόγω φραστική επίθεση. Χαρακτηριστικό το tweet του Τζιοβάνι Ντοντζέλι, εθνικός υπεύθυνος της οργάνωσης των Αδελφών της Ιταλίας, ο οποίος απευθύνεται στον ηγέτη του Κινήματος 5 Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε. Υπενθυμίζουμε πως το Κίνημα θέσπισε το μέτρο του εισοδήματος ιθαγένειας το μήνα Ιανουάριο 2019, και πως ο Κόντε το υπερασπίζεται σθεναρά.

Ο Ντοντζέλι είπε πως “η υποδαύλιση του κοινωνικού θυμού για να μαζέψει μερικές ψήφους είναι επικίνδυνη. Ελπίζω ο Τζουζέπε Κόντε να το σκεφτεί για ένα λεπτό και να καταδικάσει αυτούς τους βίαιους ανθρώπους χωρίς δισταγμό”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σίλβιο Τζιόβινε, βουλευτής των Αδελφών της Ιταλίας, τονίζει πως “ο Κόντε είναι ηθικά υπεύθυνος για το διάχυτο κλίμα μίσους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος