Ιταλία – Covid-19: Αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών – Προτεραιότητα στη δεύτερη δόση για τους εμβολιασμένους με J&J

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA, το Ιατρικό Ίδρυμα Gimbe κατέγραψε για την περίοδο από 20 έως 26 Οκτωβρίου αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, από 17.870 σε 25.585, αύξηση δηλαδή κατά +43,2%. 

Σημειώνεται λοιπόν πως η αύξηση αυτή θα μπορούσε ενδεχομένως να συνδεθεί “με την αύξηση των συνολικών τεστ που έγιναν και για το Green Pass”, αν και υποδηλώνουν μια “μεγαλύτερη κυκλοφορία του ιού”, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται και από τις αυξήσεις στις νοσηλείες, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 7,5% την τελευταία εβδομάδα.

Επίσης ο Ιταλός Υφυπουργός Υγείας κ. Pierpaolo Sileri τόνισε σε ραδιοφωνικό σταθμό πως σύντομα θα δοθούν σαφείς ενδείξεις για τους εμβολιασμένους με J&J, στους οποίους θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα ώστε να λάβουν και δεύτερη δόση. 

Ο Υφυπουργός μίλησε επίσης για το ενδεχόμενο ετήσιας επαναληπτικής δόσης του εμβολίου τα επόμενα χρόνια λέγοντας πως αν θα είναι ετησίως ή κάθε δύο χρόνια “θα μας το πει η επιστήμη. Αυτός ο ιός έχει πλέον μπει δικαίως στα ιατρικά βιβλία”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος