Ιταλία: «Χειρόφρενο» σε λεωφορεία & τραμ της Ρώμης λόγω αγώνα… στα Τίρανα

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σήμερα 25 Μαΐου θα διεξαχθεί στα Τίρανα ο τελικός της Conference League, Roma-Feyenoord. Η Ρώμη του Mourinho περιμένει με ανυπομονησία το κύπελλο, και στο Stadio Olimpico έχει εγκατασταθεί μια γιγαντοοθόνη για τους περίπου 40.000 φιλάθλους που αναμένεται να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ενδιαφέρον αλλά και πόσο μάλλον προβληματισμό, προκαλεί η απόφαση της Αστυνομίας της Ρώμης να προβεί στην απαγόρευση κυκλοφορίας των ΜΜΜ επιφάνειας της Αιώνιας Πόλης – λεωφορεία και τραμ – από τις 10 μ.μ., δηλαδή κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα.

Η εντολή απαγόρευσης των Αρχών προβλέπει πως σε πολλά μνημεία και ιστορικά σημεία της πόλης θα υπάρξουν περιφράξεις και περιφρούρηση με αυξημένη αστυνομική δύναμη, ενώ σε κάποιες περιοχές θα απαγορευτεί η πώληση αλκοολούχων ποτών λόγω γυάλινης συσκευασίας. Σημειωτέον, καμία απαγόρευση δεν θα ισχύει για τρένα και μετρό.

Αν λοιπόν η λήψη της απόφασης φαίνεται να οδηγεί προς την αποφυγή επεισοδίων στην πόλη, ειδικά σε περίπτωση νίκης της Ρόμα, εν τούτοις υπάρχουν ποικίλες αντιδράσεις κατά του σχεδίου της Αστυνομίας. Με το μετρό και τα τρένα να μην καλύπτουν εκτεταμένα την πόλη της Ρώμης, πολλοί φίλαθλοι θα υποχρεούνται να μετακινηθούν με δικά τους μέσα.

Σε αυτό το σημείο, αξιοσημείωτη είναι η αντίδραση της Rita Di Sano του κόμματος +Europa, η οποία προέβη σε σφοδρή κριτική στα κοινωνικά δίκτυα, τονίζοντας μάλιστα πως ενδεχομένως η απόφαση να ήταν ευνοϊκή προς το προσωπικό της δημοτικής εταιρείας μεταφορών της Ρώμης (ATAC) ώστε “να μην τους στερείται το δικαίωμα να παρακολουθήσουν τον αγώνα με την ησυχία τους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος