Ιταλία – Αποκαλύψεων συνέχεια: Ως απολογητής του Πούτιν φέρεται να εμφανίζεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Array

Νέες δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στους συνεργάτες του αναδεικνύονται από την διαρροή που έδωσε στη δημοσιότητα το LaPresse. Αυτή τη φορά σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ανταπόκριση – Ρώμη: Κρίστιαν Μαυρής

Σύμφωνα με τον Καβαλιέρε η Ουκρανία έριξε τη συνθήκη του Μινσκ του 2014 “ ‘στην κόλαση’ “ και άρχισε να επιτίθεται στις νεοσύστατες δημοκρατίες του Ντονμπάς” και με τον Ζελένσκι να “τριπλασιάζει τις επιθέσεις”.

Σύμφωνα με το αφήγημα του Μπερλουσκόνι, οι δημοκρατίες ζήτησαν βοήθεια από τον Πούτιν, ο οποίος τάχθηκε “ενάντια σε κάθε πρωτοβουλία” και “δέχτηκε ισχυρές πιέσεις από όλη τη Ρωσία” αλλά τελικά “αποφάσισε να εφεύρει μια ειδική επιχείρηση” που “εντός μιας εβδομάδας θα ανέτρεπε τον Ζελένσκι”, κάτι που όμως δεν έγινε.

Σε αυτό το σημείο επενέβη ο ίδιος ο Καβαλιέρε στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής, όπου τόνισε πως οι δηλώσεις του αποτελούν απόσπασμα από μια γενικότερη ανησυχία του Καβαλιέρε για “ρήξη μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας, με την Κίνα να μπορούσε να επωφεληθεί από όλα αυτά”.

Τα λόγια του Μπερλουσκόνι προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων λιγότερο από ένα 12ωρο πριν την έναρξη των διαβουλεύσεων στο Προεδρικό Μέγαρο. Μάλιστα η Τζόρτζια Μελόνι επιβεβαίωσε πως η Ιταλία είναι πλήρως, και με ψηλά το κεφάλι, μέρος της Ευρώπης και της Ατλαντικής Συμμαχίας και πως “όποιος δεν συμφωνεί με αυτόν τον ακρογωνιαίο λίθο δεν μπορεί να είναι μέλος της Κυβέρνησης, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα σχηματιστεί η Κυβέρνηση”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος