Ιταλία: Αποδυναμώνεται η «φόρτσα Ιτάλια» μετά την απώλεια του Μπερλουσκόνι

Οι τελευταίες δημοσκοπικές έρευνες για την πρόθεση ψήφου στην Ιταλία, δείχνουν ότι χωρίς την ηγεσία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το κόμμα που ίδρυσε ο «Καβαλιέρε» αποδυναμώνεται αισθητά.

Πιο συγκεκριμένα, γκάλοπ της εταιρίας Quorum/Youtrend για το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, έδειξε ότι μέσα σε τρεις εβδομάδες, η Φόρτσα Ιτάλια πέρασε από το 9,6% της πρόθεσης ψήφου, στο 6,1%. Αμέσως μετά τον θάνατο του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, πριν από ένα μήνα, το ποσοστό του κόμματός του είχε σημειώσει μεγάλη αύξηση.

Η συντηρητική συμμαχία που κυβερνά την Ιταλία, πάντως, συνεχίζει να «πείθει» περισσότερους πολίτες, απ’ ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης: το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας, της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, συγκεντρώνει το 29,7% της πρόθεσης ψήφου και η Λέγκα, με γραμματέα τον Ματέο Σαλβίνι, το 8,5% και άλλες, μικρότερες κεντρώες δυνάμεις, το 3%.

Σε ό,τι αφορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με επικεφαλής την Έλι Σλάιν στηρίζεται από το 19,8% των ερωτηθέντων, το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Τζουζέπε Κόντε από το 15,7%. Η δε συμμαχία οικολόγων και Ιταλικής Αριστεράς εξασφαλίζει το 3,7% και το κεντρώο κόμμα Azione (Δράση) το 3,5%.

Με αναφορά, τέλος, στους πολιτικούς αρχηγούς, η δράση της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι κρίνεται θετικά από το 42% του στατιστικού δείγματος, ενώ ακολουθούν ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός των «πεντάστερων», Τζουζέπε Κόντε, με το 36%, η γραμματέας των «Δημοκρατικών», Έλι Σλάιν, με ποσοστό 26% και ο κεντρώος πρώην πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, με το 25%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος