Ιταλία: Απετράπη ανεπίσημο rave κορονοπάρτι 700 ατόμων

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Το Σάββατο βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ομάδες δεκάδων ατόμων – κυρίως νέων – έφτασαν στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης του Κοντόνιο για να μεταβούν στο εγκαταλελειμμένο λατομείο Τζερολέτα, 2 μόλις χιλιόμετρα από το σταθμό. Οι νέοι περπάτησαν κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου μέχρι που τους σταμάτησε η Αστυνομία. 

Η αλήθεια είναι πως ήταν περίπου 700 τα άτομα που έφτασαν από όλη τη Βόρεια Ιταλία για να συμμετάσχουν σε ένα ανεπίσημο υπαίθριο rave πάρτι, πολλοί εκ των οποίων υπό την επήρεια αλκοόλ, ναρκωτικών και ρητά δίχως μάσκες. Περίπου 50 Καραμπινιέροι παρενέβησαν επιτόπου και έδιωξαν τους παρευρισκόμενους οι οποίοι είχαν οργανωθεί μέσω κοινωνικών δικτύων. Η Αστυνομία ερευνά τα ονόματα των υπευθύνων διοργανωτών της συγκέντρωσης. 

Σημειωτέον, στον κοντινό Δήμο του Μαλέο ο Υγειονομικός Φορέας μίλησε για 10 νέα κρούσματα κορονοϊού ήδη από τις αρχές της εβδομάδας.

Να τονίσουμε πως πριν από δύο μόλις εβδομάδες η πόλη του Κοντόνιο, η οποία αποτέλεσε το πρώτο Ευρωπαϊκό επίκεντρο του κορονοϊού, είχε επίσημα ανακοινωθεί ως CoViD-free από τον ίδιο τον Δήμαρχό της, ο οποίος είχε μιλήσει στον ανταποκριτή της ΕΡΤ, Κρίστιαν Μαυρή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος