Ιταλία: Αντιεμβολιαστές γονείς δίχρονου καρδιοπαθούς αρνούνται μετάγγιση με αίμα εμβολιασμένων

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Μια απίστευτη ιστορία έρχεται από την πόλη Modena της Βορείου Ιταλίας.
Ένα παιδί 2 ετών που πάσχει από καρδιακή νόσο πρέπει να υποβληθεί σε επείγουσα εγχείρηση. Οι γιατροί του νοσοκομείου Sant’Orsola της Bologna είναι έτοιμοι για την επέμβαση, όμως οι γονείς του παιδιού είναι αντιεμβολιαστές και δεν υπογράφουν ώστε να δοθεί το ελεύθερο για την διαδικασία, εφόσον απαιτούν το αίμα που θα χρησιμοποιηθεί για τις μεταγγίσεις να έρχεται από καθαρούς αιμοδότες δωρητές οι οποίοι δεν θα έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid.
Θρησκευτικοί λόγοι πίσω από την απόφαση, αλλά και θεωρίες τροφοδοτούμενες από ψευδείς πληροφορίες που ποικίλουν στο διαδίκτυο. Ο φόβος της οικογένειας είναι ότι τα εμβόλια περιέχουν ίχνη νεκρών εμβρύων ή επικίνδυνες ουσίες.

Έτσι οι γονείς του μικρού παιδιού ξεκίνησαν έναν πόλεμο με το νοσοκομείο και μάλιστα προσπαθούν να αποδείξουν στον δικαστή πως υπάρχουν πολλά μη εμβολιασμένα άτομα που είναι πρόθυμα να ανταποκριθούν στην έκκλησή τους και να δώσουν αίμα no vax για τον γιο τους. Μέχρι στιγμής βρήκαν 40 εθελοντές, των οποίων όμως η συμβατότητα με την ομάδα αίματος με αυτή του παιδιού δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί.

Ενώ ο χρόνος πιέζει για τον μικρό ασθενή, η διαμάχη μεταξύ νοσοκομείου και οικογένειας παίρνει δικαστικές διαστάσεις. Η δικαιοσύνη τώρα καλείται να εκφραστεί επί του θέματος, ενώ ο Εισαγγελέας ανηλίκων εξετάζει και το ενδεχόμενο περιορισμού της γονικής εξουσίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος