Ιταλία: Άμεση μεταφορά του αναρχικού Αλφρέντο Κόσπιτο στις φυλακές του Μιλάνου λόγω επιδείνωσης της υγείας του

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας του 55χρονου αναρχικού Αλφρέντο Κόσπιτο, για συμπαράσταση του οποίου φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις εις βάρος της Ιταλικής διπλωματίας σε Αθήνα, Βερολίνο και Βαρκελώνη το τελευταίο δίμηνο, και για την οποία υπόθεση σήμερα αργά το απόγευμα θα συνεδριάσει το Ιταλικό Υπουργικό Συμβούλιο στη Ρώμη.

Σήμερα είναι η 103η ημέρα της απεργίας πείνας διαρκείας του Κόσπιτο, ο οποίος έχασε πάνω από 40 κιλά βάρους, και όπως τονίζουν σήμερα τα Ιταλικά ΜΜΕ η κατάσταση της υγείας του θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη. Ο Κόσπιτο βρίσκεται φυλακισμένος με την κατηγορία “σφαγής κατά της ασφάλειας του Κράτους” και υπό καθεστώς αυστηρής απομόνωσης, ονόματι 41-bis, που προβλέπει μεταξύ άλλων και 24ωρη παρακολούθηση σε περιπτώσεις και υψηλόβαθμων μελών της Μαφίας.

Αναμένεται η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Νόρντιο για την ενδεχόμενη άρση του 41-bis μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου, η οποία ζητείται από τον συνήγορο του Κόσπιτο αλλά και από το Δημοκρατικό Κόμμα. Παράλληλα, αναμένεται άμεσα ο Κόσπιτο να μεταφερθεί από τις φυλακές της Σάσαρι της Σαρδηνίας στις φυλακές του Μιλάνου Όπερα λόγω των υφιστάμενων ιατρικών υποδομών εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος