Ιταλία: Άκυρη και η πέμπτη συνεχής ψηφοφορία για ΠτΔ – Ρωγμές εντός της Κεντροδεξιάς παράταξης

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Υπήρξε μια δύσκολη εβδομάδα για την εκλογή του ΠτΔ στην Ιταλία. 

Σήμερα είναι η πέμπτη συνεχόμενη ημέρα που διεξάγεται η ψηφοφορία και τα κόμματα βρίσκονται εν μέσω χάους, εφόσον δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε κοινό υποψήφιο.
Πολλά τα ονόματα που προτάθηκαν μέχρι στιγμής, με πιο πρόσφατα αυτά των Belloni, Cassese και Frattini, και κυρίως από την Κεντροδεξιά, η οποία προσπαθεί να κλείσει την παρτίδα με τον Matteo Salvini να λειτουργεί ως kingmaker

Συχνές υπήρξαν αυτή την εβδομάδα οι συγκρούσεις των δυο μεγάλων παρατάξεων, με την Κεντροαριστερά να μην συμφωνεί με την πλειοψηφία των προτεινόμενων υποψηφίων της Κεντροδεξιάς αλλά και με το κόμμα της Giorgia Meloni, Fratelli d’Italia – Αδελφοί της Ιταλίας, να εκφράζει συχνή δυσαρέσκεια με την στρατηγική του Salvini, προκαλώντας ρωγμές στην Κεντροδεξιά παράταξη. 

Διεξήχθη λοιπόν η πέμπτη ψηφοφορία, η πρώτη εκ των δύο της ημέρας, με ξανά άκυρο αποτέλεσμα. Σημειωτέον, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας η Κεντροδεξιά υποτίθεται πως έπρεπε να επιλέξει από κοινού το όνομα της Προέδρου της Γερουσίας κας Casellati.

Τελικά όμως η παράταξη δεν κινήθηκε ως ενιαίο μέτωπο, εφόσον 71 ήταν οι ελλειπείς ψήφοι της Κεντροδεξιάς για την υποψήφια, με αποτέλεσμα η ίδια να εισπράξει λιγότερους από 400 ψήφους. Παράλληλα, τονίζεται πως η Κεντροαριστερά απείχε από την ψηφοφορία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στις 5μμ ώρα Ιταλίας ξεκινά η έκτη ψηφοφορία.

Η εκλογική διαδικασία θα προχωρήσει σε καθημερινή βάση πλέον με δύο ψηφοφορίες ημερησίως, μέχρι να βρεθεί συμφωνία και να αναγγελθεί η νέα ή ο νέος ΠτΔ. 

Παρακολουθούμε από κοντά, με συνεχή ενημέρωση στο ειδικό live blog στην ertnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος