Ιταλία: Εννιάωρος εξορκισμός σε εικοσιοχτάχρονη στη Βιτσέντζα

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Μια απίστευτη ιστορία έρχεται από την περιφέρεια του Βένετο, στη Βόρειο Ανατολική Ιταλία. 

Το πρωί της Κυριακής μια 28χρονη από τη Βιτσέντζα άρχισε να φωνάζει στο υπόγειο του Ιερού Ναού της Madonna di Monte Berico. Βλασφημίες, κραυγές, αλλά και φράσεις που προφέρονταν με διαφορετικές φωνές και σε διάφορες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των λατινικών, σύμφωνα με την εφημεριδα Corriere del Veneto

Η νεαρή ήταν εκτός ελέγχου, αφού έτρεχε και πηδούσε πάνω σε έπιπλα και μάλιστα επιτέθηκε σε μοναχό εξομολογητή αλλά και στη μητέρα της, η οποία κατάλαβε πως η 28χρονη κόρη της ήταν υπό την επιρροή του κακού. 

Αποτέλεσμα ήταν να εκκενωθεί ο Ναός και να σπεύσουν στο σημείο ο εξορκιστής του Ναού και τέσσερις μοναχοί συν ένα συνδεδεμένο μέσον τηλεδιάσκεψης, οι οποίοι υπέβαλαν την νεαρή σε εξορκισμό για να την απελευθερώσουν από το κακό. Η ιεροτελεστία διήρκησε σχεδόν εννέα ώρες, από τις 11 έως τις 20.30. 

Όπως τονίζουν τα Ιταλικά ΜΜΕ, για τον πατέρα και τον αδερφό της νεαρής, η 28χρονη φέρει ψυχιατρικά προβλήματα. Όμως ο πατέρας Κάρλο Ροσάτο, προκαθήμενος των μοναχών του Τάγματος των Υπηρετών της Μαρίας, τόνισε πως «το κλειδί της σωτηρίας ήταν η μητέρα, η μόνη που κατάλαβε ότι (η κόρη της) βρισκόταν υπό την επιρροή του κακού». Σημειωτέον, στο σημείο έσπευσαν Αστυνομία και ένα ασθενοφόρο, οι οποίοι όμως δεν επενέβησαν.

Στο τέλος του εξορκισμού η νεαρή «κατέρρευσε σωματικά και μεταφέρθηκε στο σπίτι». Ο πατέρας Ροσάτο τονίζει επίσης πως η ιεροτελεστία μπορεί να μην απελευθέρωσε πλήρως την νεαρή γυναίκα, και πως “ο δρόμος της προσευχής της απελευθέρωσης μπορεί να διαρκέσει ακόμη και χρόνια”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος