Ιστορικό ρεκόρ σημείωσαν οι πτήσεις ιδιωτικών τζετ στην Ευρώπη

Σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από την Greenpeace, ο αριθμός των πτήσεων με ιδιωτικά τζετ στην Ευρώπη το 2022 αυξήθηκε κατά 64% σε 572.806

Περισσότερες από τις μισές (55%) των πτήσεων ιδιωτικών τζετ στην Ευρώπη πέρυσι ήταν σύντομα ταξίδια κάτω από 750 χιλιόμετρα (466 μίλια),ανέφερε η Greenpeace, σημειώνοντας ότι αυτά ήταν ταξίδια που θα μπορούσαν να είχαν πραγματοποιηθεί με τρένο ή πλοίο. 

«Η ανησυχητική αύξηση των πτήσεων με ιδιωτικά τζετ είναι εντελώς αντίθετη με όλη την κλιματική επιστήμη που μας έχει δώσει οδηγίες να μειώσουμε άμεσα τις εκπομπές CO2 προκειμένου να αποφευχθεί η πλήρης καταστροφή», δήλωσε η Klara Maria Schenk, ακτιβίστρια μεταφορών της Greenpeace Mobility Campaign for All. 

Η ανάλυση αποκάλυψε ότι οι χώρες με τις περισσότερες ιδιωτικές πτήσεις τζετ στην Ευρώπη πέρυσι ήταν η Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία και η Γερμανία. 

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για πτήσεις με ιδιωτικό τζετ στην Ευρώπη το 2022 ήταν η πόλη της Γαλλικής Ριβιέρας, Νίκαια, η γαλλική πρωτεύουσα Παρίσι και η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ελβετίας, η Γενεύη.  

Πηγή: abcnews.al 

Μετάφραση:Σταυρούλα  Ευαγγέλου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος