Οι ΗΠΑ σε «πόλεμο με τη μητέρα φύση» – Ιστορίες επιβίωσης από τον φονικό χιονιά

Array

Καθώς οι ΗΠΑ υποφέρουν από μια χειμερινή καταιγίδα που έχει προκαλέσει το θάνατο σχεδόν 50 ανθρώπων σε εθνικό επίπεδο, ιστορίες ελπίδας και επιβίωσης έχουν αναδυθεί από την περιοχή της Αμερικής που έχει πληγεί περισσότερο, τη δυτική πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Αυτή η καταιγίδα, η οποία έχει προκαλέσει 27 θανάτους γύρω από την πόλη Μπάφαλο, έφερε ανέμους με ισχύ τυφώνα και σχεδόν ένα μέτρο χιόνι σε τμήματα της περιοχής. “Πρόκειται για έναν πόλεμο με τη μητέρα φύση και μας χτυπάει με ό,τι έχει“, δήλωσε η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul.

Όμως, μέσα στην τραγωδία αναδύθηκαν ιστορίες αντοχής, επιβίωσης και διάσωσης. Καλοί Σαμαρείτες πήραν στα σπίτια τους αποκλεισμένους ταξιδιώτες, άγνωστοι συνεργάστηκαν για να βοηθήσουν μια εγκλωβισμένη στο χιόνι μέλλουσα μητέρα να γεννήσει στο σπίτι.

Ένα νοτιοκορεατικό τουριστικό γκρουπ, το οποίο κατευθυνόταν προς τους καταρράκτες του Νιαγάρα, βρήκε το βαν του κολλημένο στο χιόνι έξω από το Μπάφαλο. Δύο μέλη της ομάδας χτύπησαν την πόρτα ενός κοντινού σπιτιού και ζήτησαν φτυάρια. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, ο Alexander και η Andrea Campagna, προσκάλεσαν τους εννέα ταξιδιώτες και τον οδηγό του τουριστικού βαν στο σπίτι τους– η ομάδα έμεινε εκεί το Σαββατοκύριακο, αναχωρώντας την Κυριακή, σύμφωνα με τους New York Times.

Οι ΗΠΑ σε «πόλεμο με τη μητέρα φύση» – Ιστορίες επιβίωσης από τον φονικό χιονιά
John Normile/Getty Images/AFP

Μια εξαμελής οικογένεια από το Γουίλιαμσβιλ, κοντά στο Μπάφαλο, προσπάθησε να πάει σε ένα ξενοδοχείο το βράδυ της Παρασκευής αφού δεν είχε ρεύμα, αλλά σύντομα βρέθηκε αποκλεισμένη στο χιόνι. Οι πυροσβέστες του αεροδρομίου του Μπάφαλο διέσωσαν τους γονείς καθώς και τα τέσσερα παιδιά τους, τα οποία είχαν ηλικία από εννέα μηνών έως οκτώ ετών. Η οικογένεια πέρασε το βράδυ και την παραμονή των Χριστουγέννων στο πυροσβεστικό σταθμό, σύμφωνα με το CNN. Οι πυροσβέστες εργάστηκαν γρήγορα για να βρουν δώρα για τον Άγιο Βασίλη.

Οι γεννήσεις κατά τη διάρκεια της χιονοθύελλας έδειξαν επίσης τις ηρωικές προσπάθειες των γειτόνων να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον. Ο Mark Poloncarz, εκτελεστικός διευθυντής της κομητείας Erie, δήλωσε ότι ένα εκχιονιστικό άνοιξε το δρόμο για να μεταφερθεί μια γυναίκα με επιπλοκές εγκυμοσύνης στο νοσοκομείο, όπου γεννήθηκε ένα υγιές μωρό.

Ορισμένες γυναίκες που δεν κατάφεραν να φτάσουν στο νοσοκομείο οδηγήθηκαν σε μαίες. Η Erica και ο Davon Thomas το βίωσαν αυτό από πρώτο χέρι. Η Erica, της οποίας το μωρό επρόκειτο να γεννηθεί τα Χριστούγεννα, άρχισε να αισθάνεται συσπάσεις το βράδυ της Παρασκευής, καθώς η χιονοθύελλα κορυφώθηκε. Ενώ η Erica και ο Davon ζούσαν μόλις 5 μίλια μακριά από το νοσοκομείο τοκετού, είχαν εγκλωβιστεί στο χιόνι.

Ο Davon ζήτησε βοήθεια από το 911, αλλά του είπαν ότι οι πρώτες βοήθειες δεν μπορούσαν να φτάσουν σε αυτούς λόγω του καιρού. Αργά το πρωί του Σαββάτου, οι συσπάσεις της Erica είχαν διαφορά μόλις 3 λεπτών μεταξύ τους. Τελικά αναζητήθηκε βοήθεια από το Facebook όπου μια μαία έσπευσε να βοηθήσει μέσω… video chat. Γύρω στις 3.30 μ.μ., με την εξ αποστάσεως καθοδήγηση η Erica γέννησε ένα υγιές κοριτσάκι, την Devynn Brielle Thomas.

Πηγή: The Guardian

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος