Ισραηλινός στρατός: Η Χαμάς κρατά τους αιχμαλώτους στη Ράφα

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε σήμερα  Πέμπτη ότι η Χαμάς κρατά Ισραηλινούς αιχμαλώτους στην πόλη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας και γι’ αυτόν τον λόγο στρατιωτικές δυνάμεις επιχειρούν στην πόλη.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, «Οι ισραηλινές δυνάμεις προελαύνουν στη Ράφα σύμφωνα με το σχέδιο, στοχεύοντας συγκεκριμένα σημεία καθώς προχωρούν στον άξονα της Φιλαδέλφειας και έχουν φτάσει στην τοποθεσία Τελ Σουλτάν».

Ο Ντ. Χαγκάρι υποστήριξε πως η Χαμάς κρατά του ισραηλινούς ομήρους στη Ράφα και “δεν θα σταματήσουμε να πολεμάμε για την ελευθερία τους“. Ανακοίνωσε επίσης ότι τις τελευταίες ημέρες οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού κατάφεραν να επιτύχουν επιχειρησιακό έλεγχο στον άξονα της Φιλαδέλφειας στα σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Ράφα. Τόνισε δε ότι ο διάδρομος αυτός χρησιμοποιήθηκε ως αρτηρία οξυγόνου για τη Χαμάς, την οποία χρησιμοποίησε για να μεταφέρει μόνιμα όπλα στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις βρήκαν δεκάδες πλατφόρμες πυραύλων προετοιμασμένες για εκτόξευση κατά μήκος του άξονα και μέχρι στιγμής έχουν βρει 20 σήραγγες, ανέφερε ο εκπροσωπος σημειώνοντας πως η Χαμάς εκμεταλλεύτηκε τον άξονα της Φιλαδέλφειας και δημιούργησε την υποδομή της δεκάδες μέτρα από τα αιγυπτιακά σύνορα.

Οι επιτιθέμενες ισραηλινές δυνάμεις κινούνται ακολουθώντας οδηγίες από τις υπηρεσίες πληροφοριών και τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αποκαλύψει μια πολύπλοκη υποδομή στην πόλη Ράφα, μήκους ενάμιση χιλιομέτρου, όπου βρίσκεται το άνοιγμα της σήραγγας 100 μέτρα από το πέρασμα της Ράφα. Εκεί βρέθηκαν όπλα και πύραυλοι που καταστράφηκαν απο του άνδρες του ισραηλινού στρατού.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος