Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας – Τουλάχιστον 10 νεκροί και 65 τραυματίες

Ο Youmna Elsayed του Al Jazeera, που μεταδίδει από τη Γάζα, δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι άμαχοι έχουν λίγες επιλογές για να βρουν καταφύγιο από τις ισραηλινές επιθέσεις.

«Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Ένα πεντάχρονο παιδί αλλά και ο εξάχρονος αδερφός της είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ο πατέρας της τραυματίστηκε επίσης», ανέφερε.

«Αυτά είναι συνήθως τοα θύματα από κάθε κλιμάκωση, από κάθε πόλεμο. Οι κάτοικοι, οι πολίτες είναι αυτοί που πληρώνουν το τίμημα».

Ο Elsayed σημείωσε ότι η πρώτη ισραηλινή επίθεση την Παρασκευή έπληξε ένα κτίριο κατοικιών σε μια πυκνοκατοικημένη γειτονιά στο κέντρο της πόλης της Γάζας.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται έξω από το κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας για να αναγνωρίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα

Μετά τις αρχικές ισραηλινές επιθέσεις, μερικές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το νεκροτομείο στο κεντρικό νοσοκομείο Shifa της πόλης της Γάζας.

Όσοι μπήκαν για να αναγνωρίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ξέσπασαν σε δάκρυα.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας της Γάζας δήλωσε ότι τα νοσοκομεία είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τους εισερχόμενους ασθενείς σε όλη τη Λωρίδα, καθώς ο αριθμός των τραυματιών αυξήθηκε γρήγορα.

Πηγή: Al Jazeera

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος