Ισραηλινοί ερευνητές διδάσκουν ένα χρυσόψαρο πώς να οδηγεί ένα όχημα

Ισραηλινοί ερευνητές, δίδαξαν σε ένα χρυσόψαρο, πώς να οδηγεί ένα ενυδρείο με ρόδες, αναφέρει το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion του Negev.

Χάρη σε κάμερα και αισθητήρες, οι επιστήμονες τεκμηρίωσαν τις κινήσεις του ψαριού μέσα στη δεξαμενή και μετέφρασαν αυτές τις κινήσεις σε κατευθύνσεις που στέλνουν στους τροχούς.

H φοιτήτρια διδακτορικού, Sachar Givon, δήλωσε “ Μετά από μέρες εκπαίδευσης, το ψάρι μπόρεσε να πλοηγηθεί σε ένα μονοπάτι. Kαι δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να μπορέσει το ψάρι να οδηγήσει ένα όχημα, το οποίο στην αρχή ήταν αποπροσανατολισμένο και δεν ήξερε τι συμβαίνει. Αλλά σύντομα συνειδητοποιεί ότι υπάρχει σχέση μεταξύ των κινήσεών της και του οχήματος στο οποίο βρίσκεται».

Όπως οι άνθρωποι, μερικά χρυσόψαρα, είναι καλύτερα στην οδήγηση από άλλα, και αυτό επιβεβαιώθηκε από τον καθηγητή Βιολογίας και Νευροεπιστήμονα, Ronen Segev, ο οποίος είπε ότι «υπήρχαν ψάρια που ήταν καλά στην πλοήγηση και υπήρχαν ψάρια μέτριας απόδοσης που έδειχναν τον έλεγχο του όχημα αλλά ήταν λιγότερο ικανοί να το κατευθύνουν».

Επιμέλεια: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος