Ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό – Το πρώτο σε ένα χρόνο «εκεχειρίας»

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε τη Βηρυτό για πρώτη φορά από τον Ιούνιο και ανακοινωθέν του στρατού αναφέρει ότι στόχος ήταν μαχητήςτης Χεζμπολάχ, στα νότια της πρωτεύουσας του Λιβάνου, ενώ εντείνονται και οι αεροπορικές επιδρομές στο νότιο Λίβανο. Μεγάλο σύννεφο καπνού είναι ορατό στην πυκνοκατοικημένη γειτονιά Χαρέτ Χρέικ.

Ο ισραηλινός στρατός χαρακτήρισε ως «πλήγμα ακριβείας», την επίθεση με στόχο υποδιοικητή της φιλο- ιρανικής Χεζμπολάχ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «η τρομοκρατική ομάδα παραβίασε επανειλημμένα τη συμφωνία επανεξοπλιζόμενη, στρατολογώντας και προετοιμάζοντας νέες επιθέσεις».

Η κυβέρνηση του Λιβάνου απορρίπτει ότι η Χεζμπολάχ προσπαθεί να ανασυγκροτήσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες στο νότιο Λίβανο

Το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες ασκούν πιέσεις στον Λίβανο για να αφοπλίσει την ισχυρή μαχητική οργάνωση. Ο λιβανέζικος στρατός εξέδωσε ένα σχέδιο που ενέκρινε η κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο, το οποίο θα αφοπλίσει τη Χεζμπολάχ μέχρι το τέλος του έτους σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο ισραηλινός στρατός  σε προηγούμενο ανακοινωθέν ανέφερε ότι σκότωσε “13 τρομοκράτες της Χαμάς” στο πλήγμα που διεξήγαγε το βράδυ της Τρίτης στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Αΐν αλ Χίλουε, το οποίο οι αρχές του Λιβάνου ανακοίνωσαν ότι άφησε πίσω του 13 νεκρούς χωρίς να διευκρινίσουν την ταυτότητά τους.

Πηγή: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος