Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον βορειοανατολικό Λίβανο, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας

Σύνοψη
  • Ισραηλινές επιδρομές στον πιο απομακρυσμένο βομβαρδισμό από τα νότια σύνορα όπου η Χεζμπολάχ ανταλλάσσει πυρά με το Ισραήλ

Το Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα αεροπορικές επιδρομές κοντά στις πόλεις Ρας Μπααμπέλκ και Χερμέλ στον βορειοανατολικό Λίβανο, δήλωσαν στο Reuters τέσσερις πηγές ασφαλείας. στον πιο απομακρυσμένο βομβαρδισμό από τα νότια σύνορα όπου η Χεζμπολάχ ανταλλάσσει πυρά με το Ισραήλ.

Οι ισραηλινοί αυτοί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν εντός της λιβανέζικης επικράτειας, στο πιο απομακρυσμένο σημείο από τα νότια σύνορα του Λιβάνου, μετά την έναρξη ανταλλαγής πυρών μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ στο περιθώριο του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας που ξέσπασε στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε τα αεροπορικά πλήγματα και τόνισε ότι το πολεμικό του αεροσκάφος στόχευσε μια σειρά από στρατιωτικές τοποθεσίες που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ. Τα πλήγματα έγιναν ως απάντηση σε μια επίθεση με ρουκέτα σε μια από τις ισραηλινές βάσεις κοντά στα σύνορα με το Λίβανο.

Σειρήνες προειδοποίησης για εισερχόμενες ρουκέτες ήχησαν σήμερα σε μεγάλα τμήματα του βόρειου Ισραήλ.

Χεζμπολάχ και ισραηλινός στρατός ανταλλάσσουν πυρά από τον Οκτώβριο στη χειρότερη έξαρση διασυνοριακής βίας από τον πόλεμο του Λιβάνου το 2006.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος