Ισραήλ: Θα σταλούν περισσότερες δυνάμεις για να ενταθεί η επιχείρηση στη Ράφα

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Galant δήλωσε ότι περισσότερες δυνάμεις θα σταλούν στη Ράφα προκειμένου να ενταθεί η στρατιωτική επιχείρηση.

Ολοκληρώνοντας την αξιολόγηση της κατάστασης στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας στην περιοχή της Ράφα, ο Galant πρόσθεσε: «Η επιχείρηση θα ενταθεί και θα συνεχιστεί με πρόσθετες δυνάμεις που θα εισέλθουν στην περιοχή, οι δυνάμεις μας έχουν καταστρέψει πολλές σήραγγες στην περιοχή περισσότερες σήραγγες θα καταστραφούν σύντομα».

O υπουργός Άμυνας εκτιμά πως η Χαμάς δεν είναι μια οργάνωση ικανή να ανανεωθεί τώρα. Δεν έχει αποθέματα, δεν έχει την ικανότητα να κατασκευάζει όπλα, δεν έχει προμήθειες και δεν έχει πυρομαχικά.

Παρατήρησε ακόμη πως “η Η Χαμάς έχει την ικανότητα να θεραπεύει σωστά τους τραυματίες τρομοκράτες και αυτό σημαίνει ότι την έχουμε εξαντλήσει”.

Απευθυνόμενος σε εχθρούς και φίλους υπογράμμισε πως το κράτος του Ισραήλ δεν μπορεί να υποταχθεί, θα πετύχουμε τους στόχους μας, θα χτυπήσουμε τη Χαμάς ή τη Χεζμπολάχ και θα επιτύχουμε ασφάλεια.

Τις δηλώσεις αυτές ακολούθησε δημοσίευμα του ” Axios” που επικαλέστηκε ανώτερο Ισραηλινό αξιωματούχο που σχολίασε ότι ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant προσπαθεί να κάνει προσαρμογές στην επιχείρηση στη Ράφα «για να μειώσει τις τριβές με την κυβέρνηση Μπάιντεν».

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος