Ισραήλ: Θα αντλούμε αέριο από το οικόπεδο Karish όποτε αυτό καταστεί τεχνικά δυνατό

Array

O Ισραηλινός πρωθυπουργός Yair Lapid δήλωσε, Χθες, Δευτέρα, ότι μπορεί και πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα με τον Λίβανο, προς το συμφέρον των πολιτών των δύο χωρών, σημειώνοντας ότι η χώρα του θα αντλεί αέριο από το οικόπεδο Karish «όποτε αυτό καταστεί τεχνικά δυνατό, χωρίς καμία σχέση με διαπραγματεύσεις».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού στο Ισραήλ ευχαριστεί τον απεσταλμένο των ΗΠΑ, Amos Hochstein, για τις «πραγματικές προσπάθειές του να επιτευχθεί συμφωνία» με τον Λίβανο.

Αυτό ήρθε ως απάντηση σε δηλώσεις του Λιβανέζου προέδρου Μισέλ Αούν, τη Δευτέρα, στις οποίες είπε ότι «οι διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση των νότιων θαλάσσιων συνόρων της χώρας με το Ισραήλ βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο», διασφαλίζοντας τα δικαιώματα του Λιβάνου στην εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ακόμη Ανώτερος Λιβανέζος αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι συνομιλίες οριοθέτησης, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διανομή των πόρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, πλησιάζουν στην ολοκλήρωση, μετά από σχεδόν δύο χρόνια διαπραγματεύσεων.

Ο Γενικός Διευθυντής της Λιβανέζικης Δημόσιας Ασφάλειας, Υποστράτηγος Abbas Ibrahim, δήλωσε σε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ: “Μιλάμε για εβδομάδες, ή και ημέρες, για να οριστικοποιηθεί ο φάκελος οριοθέτησης. Τείνω να έχω θετικά πράγματα”.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος