Ισραήλ: Πάνω από 250.000 Ισραηλινοί  που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εξαιτίας του πολέμου

Έκθεση της ισραηλινής κυβέρνησης ανέφερε ότι περισσότεροι από ένα τέταρτο του εκατομμυρίου Ισραηλινοί έχουν εγκαταλείψει τις περιοχές κατοικίας τους από τότε που η Χαμάς και οι παλαιστινιακές ομάδες  ξεκίνησαν την επιχείρηση «Πλημμύρα Al-Aqsa» στις 7 Οκτωβρίου.

Η έκθεση ανέφερε ότι οι αρχές ζήτησαν από 164.000 Ισραηλινούς να εγκαταλείψουν τους τόπους διαμονής τους, ενώ 150.000 Ισραηλινοί αποφάσισαν να εγκαταλείψουν πολλές περιοχές του βορρά και του νότου χωρίς να λάβουν εντολή ή σύσταση από τις αρχές, φοβούμενοι ότι θα βομβαρδιστούν από τη Χαμάς ή τη λιβανική Χεζμπολάχ.

Επίσης αναφέρεται ότι ότι χιλιάδες φυγάδες Ισραηλινοί έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στις περιοχές από τις οποίες έφυγαν, ειδικά στο Sderot, αλλά είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ο αριθμός τους. Στο κείμενο υποδεικνύεται ταυτόχρονα ότι μειώθηκε ο αριθμός των Ισραηλινών που έφυγαν από το βορρά και νότια και παρέμεινε σε ξενοδοχεία, μετά την «Πλημμύρα του Αλ Άκσα», σύμφωνα με την Ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth.

Η έκθεση δείχνει ότι οι πόλεις των οποίων οι κάτοικοι εξακολουθούν να διαβιούν σε ξενοδοχεία είναι οι Yad Mordechai, Karmiya, Magen, Mevalsim, Nir Am και Allumim. Παράλληλα επισημαίνεται ότι οι κάτοικοι οικισμών στα περίχωρα της Γάζας θα μεταφερθούν σε νέες περιοχές και κιμπούτζ, όπου θα τοποθετηθούν σε προσωρινά τροχόσπιτα.

Η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, στους οικισμούς που περιβάλλουν τη Λωρίδα της Γάζας και τις ισραηλινές πόλεις, η οποία οδήγησε στο θάνατο και τον τραυματισμό χιλιάδων Ισραηλινών και στρατιωτών, εκτός από τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων στο νότο και στο βορρά που ήταν το αποτέλεσμα των ακολουθούμενων χτυπημάτων της Χεζμπολάχ σε τοποθεσίες στο βορρά.

Το βράδυ της Πέμπτης, η Χαμάς υπέβαλε απάντηση στους μεσολαβητές σχετικά με τη θέση της σχετικά με τις προτάσεις κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ, εν μέσω ισραηλινών εκθέσεων που υποδηλώνουν κινητικότητα σε ότι αφορά διαπραγματεύσεις.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος