Ισραήλ: Σε κιμπούτς που έγιναν στόχος της Χαμάς περιοδεύουν ο ‘Ελον Μασκ και Μπ. Νετανιάχου

«Στη φρίκη που άφησε η Χαμάς το Σάβαβτο 7 Οκτωβρίου» αναφέρθηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου που συνόδευσε τον Έλον Μασκ, στο κιμπούτς Κφαρ Αζά στο νότιο ισραήλ.

Στη συνέχεια, Νετανιάχου και Μασκ επισκέφθηκαν την κατοικία της οικογένειας Leibstein. Εκεί ο Μασκ «άκουσε για τον ηρωισμό του Ofir Leibstein, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Sha’ar Hanegev που δολοφονήθηκε το πρωί της 7ης Οκτωβρίου σε ανταλλαγές πυρών με τρομοκράτες που είχαν μπει στο κιμπούτς».

Μετά ο Νετενιάχου οδήγησε τον Μασκ στην κατοικία της οικογένειας Itamari, όπου ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας X άκουσε για την τετράχρονη Αμπιγκέηλ, που αφέθηκε χθες ελεύθερη από τη Χαμάς. Οι γονείς του κοριτσιού δολοφονήθηκαν από την Χαμάς. Στο σπίτι της οικογένειας, εκπρόσωπος του IDF έδειξε φωτογραφίες  της οικογένειας που τραβήχτηκαν λίγες μέρες μετά τη σφαγή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα κατά την επίσκεψη του Έλον Μασκ στο Τελ Αβίβ θα συζητηθεί η έξαρση του αντισημιτισμού και στο Διαδίκτυο, ενώ αναμένεται να μεταβεί και στο γραφείο του ισραηλινού προέδρου Ισαάκ Χέρτσογκ.

 Το Ισραήλ συμφώνησε κατ’ αρχήν με τον Έλον Μασκ ότι το σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών της εταιρείας του SpaceX μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη Γάζα, σε «διεθνώς αναγνωρισμένες οργανώσεις βοήθειας» στην περιοχή. 

Η διακοπή ρεύματος στη Γάζα αναφερόταν σε αναρτήσεις στο Twitter με έκκληση προς τη SpaceX να φέρει την υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου στην περιοχή. Ο Μασκ απάντησε ότι το Starlink θα υποστηρίξει τη συνδεσιμότητα σε διεθνώς αναγνωρισμένες οργανώσεις βοήθειας στη Γάζα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος