Ισραήλ – Παλαιστίνη: «Να σπάσει τη σιωπή της» καλεί τη διεθνή κοινότητα ο Μαχμούντ Αμπάς

Array

Στις πρακτικές του Ισραήλ στην Παλαιστίνη ως απορριπτέες, τέτοιες που «θα βρεθούν αντιμέτωπες με ειρηνική λαϊκή αντίσταση», αναφέρεται στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Ειδικότερα, ο παλαιστίνιος πρόεδρος καλεί τη διεθνή κοινότητα «να σπάσει τη σιωπή της και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να σταματήσει τα ισραηλινά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων της επέκτασης των οικισμών και της συνεχιζόμενης προσάρτησης, της εδραίωσης ρατσιστικού καθεστώτος απαρτχάιντ, της απόπειρας αλλαγής της ταυτότητας και του χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ».

«Ο μόνος τρόπος για όλους τους κατοίκους της περιοχής να απολαύσουν την ασφάλεια, τη σταθερότητα, την ευημερία και την καλή γειτονία, είναι ο παλαιστινιακός λαός να αποκτήσει τα νόμιμα δικαιώματά του, τα οποία εγκρίθηκαν με ψηφίσματα του ΟΗΕ», επισημαίνει ο Αμπάς.

«Οι Παλαιστίνιοι επιδιώκουν τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, και την επιστροφή των προσφύγων», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος