Ισραήλ: Ο υπ. Εθνικής Ασφάλειας κατηγορεί τον Τζο Μπάιντεν ότι προτιμά την προσέγγιση της Χαμάς από αυτή του Νετανιάχου

 Ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Itamar Ben Gvir, επιτέθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν λέγοντας ότι «προτιμά την προσέγγιση του Yahya Sinwar (του επικεφαλής της Χαμάς) από αυτή του Benjamin Netanyahu».

Σε συνέντευξη του στους New York Times, ο Μπεν Γκβίρ υποστήριξε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος  «προτιμά την προσέγγιση της Ρασίντα Τλάιμπ, του Δημοκρατικού εκπροσώπου παλαιστινιακής καταγωγής, και του Γιάχια Σινγουάρ, του επικεφαλής του κινήματος της Χαμάς στη Γάζα, έναντι της προσέγγισης του Νετανιάχου και του ιδίου. “

Αφού χαρακτήρισε “πολύ λάθος” την στάση του Αμερικανού προέδρου πρόσθεσε ότι, «περίμενα από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να μην ακολουθήσει τη γραμμή τους, αλλά να ακολουθήσει τη γραμμή μας»

Ο Μπεν Γκβιρ  υποστήριξε  ότι ο κ. Μπάιντεν προσπαθούσε συνεχώς να επιβάλλει περιορισμούς στο Ισραήλ και μίλησε για τα δικαιώματα της  άλλης πλευράς, η οποία περιλαμβάνει «πολλούς τρομοκράτες που θέλουν να μας καταστρέψουν», όπως το έθεσε.

Η σχέση μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής  αντιμετωπίζει μία άνευ προηγουμένου ένταση στην ιστορία  των δύο συμμαχικών χωρών, με φόντο τον συνεχιζόμενο πόλεμο από τις 7 Οκτωβρίου στη Γάζα.

Η έκδηλη δυσαρέσκεια του Ισραήλ πυροδοτήθηκε από τη στάση των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όταν απέφυγαν να χρησιμοποιήσουν το δικαίωμα αρνησικυρίας σχετικά με την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Αποτέλεσμα της στάσης αυτής, στο πλαίσιο της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ήταν η ακύρωση της επίσκεψης αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον Ισραηλινών αξιωματούχων και ανώτερων συμβούλων του πρωθυπουργού Νετανιάχου.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος