Ισραήλ: Ο ΥΠΟΙΚ αποχώρησε από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου – Αντιπαράθεση για την αγορά αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών

Σύνοψη
  • Μετά την αποχώρησή του από τη συνάντηση, ο υπουργός Οικονομικών, εξέδωσε δήλωση με την οποία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, κατηγορώντας τον Γιόαβ Γκάλαντ και τον αρχηγό του Στρατού

Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Bezalel Smotrich αποχώρησε από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πολιτικής ασφάλειας χτες το βράδυ της Πέμπτης, με φόντο τις διαφωνίες με τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ και τον αρχηγό του Στρατού, Herzi Halevy, για την αγορά νέων μαχητικών αεροπλάνων.

Μετά την αποχώρησή του από τη συνάντηση, ο υπουργός Οικονομικών, εξέδωσε δήλωση με την οποία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, κατηγορώντας τον Γιόαβ Γκάλαντ και τον αρχηγό του Στρατού ότι διέκοψαν μια συνεδρίαση ειδικής επιτροπής για την εξέταση του προϋπολογισμού ασφαλείας.  

Ο Smotrich αντιτίθεται στην έγκριση της αγοράς από το Ισραήλ δύο μοιρών αεροσκαφών F35 και F15. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας προειδοποιεί ότι η μη έγκριση της αγοράς μέχρι το τέλος του μήνα θα οδηγήσει σε καθυστέρηση της συμφωνίας κατά 3 χρόνια και σε αύξηση της τιμής του κατά περίπου ένα δισεκατομμύριο σέκελ.

Σε μια δήλωση, ο Smotrich κατηγόρησε την ηγεσία του ισραηλινού στρατού ότι «επέμεινε να μην αντλεί μαθήματα από τις δυσλειτουργικές προετοιμασίες πριν από τις 7 Οκτωβρίου» και περιέγραψε τη συμπεριφορά της ως «αλαζονεία και απερισκεψία» και είπε: «Έφυγα νωρίς από τη συζήτηση του υπουργικού συμβουλίου Άμυνας κκαθώς ο Αρχηγός του Επιτελείου απορρίπτει την πρόσκληση της Γενικής Επιτροπής Εξέτασης του Προϋπολογισμού Ασφαλείας».

Πρόσθεσε: «Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αντί να συζητηθεί η καταστροφή της Χαμάς και η επιστροφή των αιχμαλώτων, παρέχοντας ασφάλεια στους κατοίκους του βορρά και ωθώντας την Παλαιστινιακή Αρχή να καταρρεύσει, το Υπουργείο Άμυνας άρχισε να εγείρει τις οικονομικές του απαιτήσεις και να ασκεί κατηγορίες κατά του Υπουργείου Οικονομικών».

Και συνέχισε, «Κατέστησα σαφές ότι είναι δυνατόν να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα. με τη συμμετοχή των αρμόδιων αρχών και μέχρι τότε δεν θα χάσω τον χρόνο μου».

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος