Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε τέσσερις “τρομοκράτες” που προσπάθησαν να διεισδύσουν από τον Λίβανο

Το πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (NNA) κατηγορεί το Ισραήλ ότι χρησιμοποίησε βόμβες φωσφόρου και στοχοθέτησε αμάχους

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε «τέσσερις τρομοκράτες» που αποπειράθηκαν να διεισδύσουν στη χώρα από τον Λίβανο.

Σε σύντομη ανακοίνωσή του, ο στρατός επεσήμανε ότι τα μέλη του «εντόπισαν μια ομάδα τρομοκρατών που αποπειράθηκε να διεισδύσει μέσω του φράκτη ασφαλείας από τον Λίβανο και να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό», προσθέτοντας ότι «τέσσερις τρομοκράτες σκοτώθηκαν». Ωστόσο ο ισραηλινός στρατός δεν διευκρίνισε πού ακριβώς σημειώθηκε το συμβάν.

Το λιβανέζικο κίνημα Χεζμπολάχ, που στηρίζεται από το Ιράν, ανταλλάσσει πυρά με το Ισραήλ σχεδόν σε καθημερινή βάση, στη χειρότερη κλιμάκωση στη μεθόριο εδώ και 17 χρόνια. Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε επίσης ότι έλαβε αναφορές «για πυρά προς την πόλη Μετούλα», χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στον Λίβανο δήλωσε ότι υπήρξε ανταλλαγή πυρών στη μεθόριο κοντά στην ισραηλινή πόλη Μετούλα. Το τηλεοπτικό δίκτυο al Manar του Λιβάνου έκανε λόγο από την πλευρά του για «σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς» στο λιβανέζικο έδαφος, απέναντι από τη Μετούλα. Και το πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (NNA) μετέδωσε ότι περιοχές της χώρας κοντά στα νοτιοδυτικά σύνορα με το Ισραήλ έγιναν στόχος «συνεχών» βομβαρδισμών στη διάρκεια της νύκτας.

Σπίτια στο χωριό Ντάιρα επλήγησαν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλά θύματα, πρόσθεσε το NNA χωρίς να διευκρινίσει την κατάσταση των θυμάτων. «Ο εχθρός (σ.σ. το Ισραήλ) χρησιμοποίησε βόμβες φωσφόρου και στοχοθέτησε αμάχους», τόνισε το πρακτορείο ειδήσεων.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Human Rights Watch (HRW) είχε κατηγορήσει την προηγούμενη εβδομάδα το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί το όπλο αυτό εναντίον της Χαμάς στη Γάζα και στον νότιο Λίβανο. Ο ισραηλινός στρατός απορρίπτει τις κατηγορίες αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος