Ισραήλ: Κατά του σχεδίου δικαστικής μεταρρύθμισης και αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας

Αξιωματικοί της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας ανακοίνωσαν αναστολή των υπηρεσιών τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο δικαστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση.

Η ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz» επικαλέστηκε τους αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας να τους καλούν «να σταματήσουν να προσφέρονται εθελοντικά για τους εφέδρους».

Αυτό έρχεται σε συνδυασμό με χιλιάδες διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους, χτες Τρίτη, για να διαμαρτυρηθούν για τις δικαστικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες θεωρούν ότι στοχεύουν στην «εξάλειψη της δημοκρατίας», πριν ψηφίσουν το νομοσχέδιο στην Κνεσέτ.

Η εισαγωγή του σχεδίου δικαστικής μεταρρύθμισης στις αρχές Ιανουαρίου από τον κυβερνητικό συνασπισμό που σχηματίστηκε από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου με τα ακροδεξιά και υπερορθόδοξα κόμματα δίχασε τη χώρα και πυροδότησε ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα διαμαρτυρίας στο Ισραήλ ποτέ.

Από τότε, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έχουν πραγματοποιήσει εβδομαδιαίες πορείες σε όλο το Ισραήλ.

Από το πρωί της Τρίτης, πλήθη διαδηλωτών που κρατούν ισραηλινές σημαίες και φωνάζουν «δημοκρατία… δημοκρατία» έχουν βγει στους δρόμους στο Τελ Αβίβ, αφού οι διοργανωτές κάλεσαν για μια «εθνική ημέρα αντίστασης» και κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να συγκεντρωθούν μέσα και γύρω από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τις πλατείες της πόλης.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Πηγή: Sky News Arabia

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος