Έρευνα στο Ισραήλ: Φαρμακευτικό λάδι κάνναβης βελτιώνει τα συμπτώματα του αυτισμού

Μια ομάδα Ισραηλινών ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU), διαπίστωσε θετικά δείγματα στην αντιμετώπιση του αυτισμού, μέσα από πειράματα σε ζώα χρησιμοποιώντας φαρμακευτικό λάδι κάνναβης, ανέφερε το TPS .

Φαρμακευτική ονομάζεται η κάνναβη από την οποία έχει αφαιρεθεί η ψυχοτρόπος δράση και έχει αφεθεί η καταπραϋντική.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν, ότι η θεραπεία με έλαιο κάνναβης βελτιώνει, τόσο τις  παραμέτρους συμπεριφοράς  του αυτισμού όσο και τις βιοχημικές.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, με επικεφαλής τη διδάκτορα, Shani Poleg, παρουσιάστηκαν στο περιοδικό, Translational Psychiatry, που δημοσιεύεται από το Nature.

«Η συνήθης διαδικασία δοκιμής νέων φαρμάκων περιλαμβάνει έρευνα  σε τρυβλία Petri (δοχείο με καπάκι)   ακολουθούμενη από ζωικά μοντέλα και, τέλος, μια κλινική μελέτη σε ανθρώπους», δήλωσε, ο Daniel Offen, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Sackler.

«Στην περίπτωση της ιατρικής κάνναβης, η διαδικασία έχει αντιστραφεί: η θεραπεία έχει ξεκινήσει στους ανθρώπους. Επειδή η κάνναβη δεν ορίζεται ως φάρμακο, έχουν ήδη γίνει μελέτες σε παιδιά και εφήβους με αυτισμό – χωρίς προκαταρκτική έρευνα για την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η επίδραση της κάνναβης στις βιοχημικές διεργασίες στον εγκέφαλο, το εγκεφαλονωτιαίο υγρό ή το αίμα και ποιος μπορεί να ωφεληθεί από τι είδος λαδιού κάνναβη. 

Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με την ιατρική κάνναβη και τον αυτισμό, και το διδακτορικό έργο της Shani Peleg είναι μια πρωτοποριακή έρευνα για τη θεραπεία του αυτισμού με λάδι κάνναβης», πρόσθεσε ο Daniel Offen.

Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος