Ισραήλ: Επιτροπή διερεύνησης της επίθεσης της Χαμάς ανακοίνωσε ο Μπένι Γκανζ – «Πρόλογος αποχώρησης» από την κυβέρνηση Νετανιάχου

Σύνοψη
  • Πολιτικές πηγές από την Ιερουσαλήμ εκτιμούν ότι η πρόταση του υπουργού Γκανζ είναι ο πρόλογος της αποχώρησης από τον κυβερνητικό συνασπισμό

Στην Ιερουσαλήμ, ο υπουργός Πολεμικού Υπουργικού Συμβουλίου Μπένι Γκαντζ ζήτησε επισήμως τη σύσταση επιτροπής για τη διερεύνηση των γεγονότων που συνέβησαν γύρω από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, η οποία ήταν επιτυχής, παρόλο που τα σύνορα με τη Γάζα ήταν σε μεγάλο βαθμό προστατευμένα και υπό παρακολούθηση.

  Ο υπουργός- μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ, τήρησε την υπόσχεσή του που έδωσε πριν από λίγες ημέρες και χθες το πρωί υπέβαλε στη Γραμματεία της Κυβέρνησης την πρόταση για τη σύσταση κρατικής επιτροπής για τη διερεύνηση των γεγονότων που προηγήθηκαν και στη συνέχεια ακολούθησαν τον πόλεμο από τη Λωρίδα της Γάζας. που πυροδοτήθηκε από την απροειδοποίητη και απρόκλητη επίθεση της οργάνωσης Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου πέρυσι. Σύμφωνα με την πρόταση, η επιτροπή θα αποτελείται από πέντε εκπροσώπους και θα αναλύει τα αναφερόμενα γεγονότα τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο.

H επιτροπή θα χρηματοδοτηθεί με 15 εκατομμυρία σέκελ. Πολιτικές πηγές από την Ιερουσαλήμ εκτιμούν ότι η πρόταση του υπουργού Γκανζ είναι ο πρόλογος της αποχώρησης όπως ανακοίνωσε, μάλιστα, μέσω του τελεσίγραφου που είχε απευθύνει  στον πρωθυπουργό Νετανιάχου, με προθεσμία για τις 8 Ιουνίου.

Μετάφραση: Mικαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος