Ισραήλ: Επιστρέφει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους

Την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους κλειστούς δημόσιους χώρους, καθώς καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού  στη χώρα  παρά το γεγονός ότι  περισσότεροι από τον μισό πληθυσμό της έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε το υπουργείο Υγείας να ανακοίνωση ότι από το μεσημέρι (12:00 ώρα Ελλάδος) σήμερα, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, με εξαίρεση τα σπίτια”.

Οι αρχές συνέστησαν στους Ισραηλινούς να φορούν μάσκα και στις μεγάλες συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους. Τα παιδιά κάτω των επτά ετών, οι άνθρωποι με αναπηρία και αυτοί που αθλούνται απαλλάσσονται από την υποχρέωση να φορούν μάσκα σε εσωτερικό χώρο.

Από την Τετάρτη ήδη ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ  είχε προειδοποιήσει ότι αν περισσότερα από 100 νέα κρούσματα του κορονοϊού καταγράφονταν καθημερινά για μια εβδομάδα, θα καθίστατο εκ νέου υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

¨Όπερ και εγένετο αφού από τη Δευτέρα, οι υγειονομικές αρχές καταγράφουν καθημερινά περισσότερα από 100 νέα κρούσματα.

Χθες Πέμπτη 227 νέα κρούσματα καταγράφηκαν από τις υγειονομικές αρχές, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που είναι διαθέσιμα.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Τετάρτη την αναβολή του ανοίγματος του εδάφους του στους τουρίστες “λόγω ανησυχιών που αφορούσαν την πιθανή εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα”.

Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια από τα 9,3 των κατοίκων του Ισραήλ (55% του πληθυσμού) έχουν έκτοτε λάβει δύο δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19.

Συνολικά περισσότερα από 840.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού έχουν καταγραφεί από το ξέσπασμα της πανδημίας στο Ισραήλ και 6.428 θάνατοι από την COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος