Ισραήλ: Επεισόδια στην Πλατεία των Τεμενών- Πάνω απο 100 οι τραυματίες

Συγκρούσεις μεταξύ παλαιστίνιων διαδηλωτών και ισραηλινών αστυνομικών ξέσπασαν σήμερα το πρωί στην Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ.

Περισσότεροι από εκατό άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. «Ενενήντα τραυματίες» διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Ιερουσαλήμ και «δεκάδες» έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, δήλωσε αξιωματούχος της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου.

Από την πλευρά της η ισραηλινή αστυνομία έκανε λόγο για τουλάχιστον τρία μέλη της που έχουν τραυματιστεί. Aνακοίνωσε ότι Παλαιστίνιοι άρχισαν να πετούν πέτρες και φωτοβολίδες, ενώ εκτίμησε σε 100 τους ταραξίες μεταξύ 12.000 πιστών.

Τα επεισόδια ξέσπασαν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Η ισραηλινή αστυνομία έκανε γνωστό ότι δυνάμεις της μπήκαν στον χώρο για να διαλύσουν πλήθος που πέταγε πέτρες εναντίον χώρου προσευχής στο Δυτικό Τείχος, σε μικρή απόσταση.

Δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι αναμένονται σήμερα στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ για να προσευχηθούν στην Πλατεία των Τεμενών.

Η Πλατεία των Τεμενών βρίσκεται στην παλιά πόλη, στην ανατολική Ιερουσαλήμ, τον παλαιστινιακό τομέα, που κατέχει το Ισραήλ από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967. Ο τομέας μετατρέπεται συχνά σε θέατρο συγκρούσεων μεταξύ της ισραηλινής αστυνομίας και παλαιστινίων διαδηλωτών.

Κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού του 2021, νυχτερινές διαδηλώσεις στην Ιερουσαλήμ και ταραχές ως την πλατεία οδήγησαν στο ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος