Ισραήλ: Αυξάνεται για ένατη φορά το επιτόκιο από την Κεντρική Τράπεζα προς αναχαίτηση του πληθωρισμού

 Η Νομισματική Επιτροπή της Τράπεζας του Ισραήλ αποφάσισε να αυξήσει το επιτόκιο στην οικονομία κατά 0,25%, για να φτάσει στο 4,5%.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής, «Ο πληθωρισμός τους τελευταίους 12 μήνες βρίσκεται πάνω από το ανώτατο όριο, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ειδών και ανέρχεται στο 5,2%. Ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν μέτριος, αλλά με χαμηλότερο ρυθμό από τις προηγούμενες προσδοκίες». Αυτή είναι η ένατη συνεχόμενη άνοδος.

Η έκθεση ανέφερε ότι “οι προσδοκίες και οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό για φέτος από όλες τις πηγές αυξήθηκαν και βρίσκονται στην υψηλότερη περιφέρεια του εύρους στόχου. Οι προσδοκίες από τη χρηματαγορά για το δεύτερο έτος και μετά είναι όλες εντός του εύρους στόχου“.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Εμπορικών Επιμελητηρίων στο Ισραήλ, Uriel Lane, δήλωσε: “Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να αυξάνουμε το τραπεζικό επιτόκιο της Τράπεζας του Ισραήλ. Αυτό αρχίζει να γίνεται καταστροφικό για την οικονομία και για το ευρύ κοινό. μια σοβαρή ζημιά για τους πληρωτές δανείων και πρέπει να   βρουν πραγματικές λύσεις στα προβλήματά τους. Η αύξηση το επιτόκιο από μόνη του αυξάνει το κόστος ζωής και το κόστος στον επιχειρηματικό τομέα .

Πρόσθεσε ότι ”  Σήμερα, προκειμένου να περιοριστεί ο πληθωρισμός, είναι απαραίτητο να εργαστούμε με κατανόηση από την πλευρά της προσφοράς, όχι από την πλευρά της ζήτησης.Και «Η κυβέρνηση μπορεί να μετατοπίσει από την επιβολή δασμών σε όλες τις εισαγωγές στο Ισραήλ, που είναι ήδη πάνω από εκατό δισεκατομμύρια δολάρια, από μια βάση αξίας, συμπεριλαμβανομένων όλων των εξόδων, για τελωνειακούς σκοπούς σε μια βάση FOB – την τιμή των αγαθών στο λιμάνι εξόδου “.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος