Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πλοίο με ακτιβιστές

Το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό αναχαίτισε στα διεθνή ύδατα πλοίο με ακτιβιστές που επιχείρησε να σπάσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Σε ανακοίνωση του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού επισημαίνεται ότι δεν έγινε χρήση βίας στη διάρκεια του περιστατικού, κατά το οποίο μέλη του πολεμικού ναυτικού ανέβηκαν στο πλοίο, πραγματοποίησαν έρευνα και στην συνέχεια το ανάγκασαν να πλεύσει σε ισραηλινό λιμάνι.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι επρόκειτο για το σουηδικό πλοίο “Marianne de Goteborg”, το οποίο ανήκει στον “Στολίσκο της Ελευθερίας ΙΙΙ”, μια νηοπομπή τεσσάρων πλοίων που μεταφέρει φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές που ήθελαν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας, όπως ο πρώην πρόεδρος της Τυνησίας Μονσέφ Μαρζούκι και ένας ισραηλινός βουλευτής παλαιστινιακής καταγωγής.

“Ο στολίσκος αυτός δεν κάνει τίποτε άλλο από μια επίδειξη υποκρισίας και ψευτιάς και βοηθάει μόνον την οργάνωση της Χαμάς, ενώ αγνοεί επίσης όλη την φρίκη στην περιοχή μας”, υπογραμμίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα για να συγχαρεί τις ισραηλινές δυνάμεις που μετείχαν στην αναχαίτιση του πλοίου.

Πηγή:ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος