Ισπανία: Το νησί της Μινόρκας μπορεί να περιορίσει τον αριθμό των οχημάτων για την προστασία του περιβάλλοντος

Το νησί της Μινόρκας, ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ισπανία, μπορεί στο εξής να περιορίσει την είσοδο και την κυκλοφορία των οχημάτων για την προστασία του περιβάλλοντός του

Το νησί της Μινόρκας, ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ισπανία, μπορεί στο εξής να περιορίσει την είσοδο και την κυκλοφορία των οχημάτων για την προστασία του περιβάλλοντός του, αποφάσισε το περιφερειακό κοινοβούλιο των Βαλεαρίδων Νήσων.

Το κοινοβούλιο του Αρχιπελάγους στη Μεσόγειο υιοθέτησε νόμο που επιτρέπει στην κυβέρνηση του νησιού να επιβάλλει “τον περιορισμό της εισόδου στη Μινόρκα κάθε είδους μηχανοκίνητου οχήματος” καθώς και ένα “ανώτατο όριο οχημάτων που μπορούν να κυκλοφορούν στο νησί κατά τη διάρκεια καθορισμένης περιόδου”, αναφέρεται στο κείμενο του νόμου.

Ο νόμος αυτός επιτρέπει επίσης στη νησιωτική Αρχή να περιορίσει τον αριθμό των ενοικιαζόμενων οχημάτων που μπορούν να εισέρχονται στο νησί για εμπορικούς σκοπούς, και επιτρέπει επίσης τη ρύθμιση στις θαλάσσιες δραστηριότητες καθώς και στις υπηρεσίες και τις εγκαταστάσεις στις παραλίες.

Τα μέτρα αυτά λήφθηκαν 30 χρόνια αφότου το νησί ανακηρύχθηκε Καταφύγιο Βιόσφαιρας από την Unesco.

Η Μινόρκα είναι ένα από τα τρία μεγάλα νησιά των Βαλεαρίδων, μαζί με τη Μαγιόρκα και την ‘Ιμπιθα, και φημίζεται για τα ειδυλλιακά φυσικά της τοπία.

Το νησί των 100.000 κατοίκων δέχτηκε σχεδόν 160.000 τουρίστες τον Αύγουστο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος