Ισπανία: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στη Μαδρίτη για τη Δημόσια Υγεία

Χιλιάδες πολίτες, περίπου 250.000 άνθρωποι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ένα εκατομμύριο σύμφωνα με τους διοργανωτές, διαδήλωσαν στη Μαδρίτη υπέρ της Δημόσιας Υγείας.

Χιλιάδες πολίτες, περίπου 250.000 άνθρωποι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ένα εκατομμύριο σύμφωνα με τους διοργανωτές, διαδήλωσαν στη Μαδρίτη υπέρ της Δημόσιας Υγείας.

Οι δρόμοι του κέντρου της πρωτεύουσας της Ισπανίας έγιναν αυτή την Κυριακή το σκηνικό μιας νέας κινητοποίησης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σημερινή διοίκηση της περιφερειακής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας την Κυριακή για να υπερασπιστούν την πρωτοβάθμια περίθαλψη και να απαιτήσουν περισσότερα μέσα και πόρους για το υγειονομικό προσωπικό.

Οι 74 κοινωνικές ομάδες που καλούσαν σε διαμαρτυρία καταγγέλλουν ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι από τη Μαδρίτη δεν έχουν επί του παρόντος καθορισμένο γιατρό.

Η πολιτική της Κυβέρνησης του Λαϊκού Κόμματος της περιοχής έχει ως στόχο «να εγγυηθεί τα οφέλη των εταιρειών και των λόμπι υγείας, αντί να εστιάζεται στη φροντίδα όλων των ανθρώπων και να εγγυάται το δικαίωμά μας στην υγεία», κατήγγειλαν οι διαδηλωτές σε μανιφέστο, που ζήτησαν την κατάργηση των νόμων που, καταγγέλλουν, επιτρέπουν την ιδιωτικοποίηση της υγείας, καθώς και την αύξηση του εργατικού δυναμικού με «αξιοπρεπείς και σταθερές» συμβάσεις.

Πηγή: Euronews – EFE

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος