ISIS: Απειλεί τον Πούτιν με «σφαγή» – «Αυξήθηκε η δίψα μας για αίμα»

Σύνοψη
  • Το ISIS απείλησε να «σφαγιάσει» τον Βλαντιμίρ Πούτιν και δήλωσε ότι τα βασανιστήρια των τρομοκρατών της επίθεσης στη Μόσχα «αύξησαν τη δίψα μας για αίμα»
  • «Περιμένετε μια σφαγή, πολύ σύντομα», απειλεί το Ισλαμικό Κράτος

Το ISIS απείλησε να «σφαγιάσει» τον Βλαντιμίρ Πούτιν και δήλωσε ότι τα βασανιστήρια των τρομοκρατών της επίθεσης στη Μόσχα «αύξησαν τη δίψα μας για αίμα», καθώς νέα πλάνα δείχνουν έναν ύποπτο που πιάστηκε να κρύβεται σε ένα δέντρο, ενώ παράλληλα το Κρεμλίνο ορκίστηκε να «σκοτώσει όλους τους εμπλεκόμενους».

Το ISIS, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, απάντησε σήμερα, καλώντας τον Πούτιν να «σταματήσει να βασανίζει τους ισλαμιστές κρατούμενους» και προειδοποίησε ότι οι εικόνες και τα βίντεο των βασανιστηρίων αύξησαν μόνο τη «δίψα για αίμα για χιλιάδες αδελφούς μας».

«Περιμένετε μια σφαγή, πολύ σύντομα», απειλεί το Ισλαμικό Κράτος και συνεχίζει: «Αυτή τη φορά, θα σας χτυπήσουμε τόσο δυνατά που οι μελλοντικές γενιές, θεού θέλοντος, θα σας θυμούνται και αυτοί οι πόνοι και οι πληγές του παρελθόντος θα ξεχαστούν».

«Ναι! Πολύ βαριά, θανατηφόρα, αιματηρά, καυτά και καταστροφικά χτυπήματα. Περιμένετε! Περιμένετε μια σφαγή, θεού θέλοντος. Πολύ σύντομα, θεού θέλοντος» προειδοποιεί το Ισλαμικό Κράτος.

ISIS: Απειλεί τον Πούτιν με «σφαγή» – «Αυξήθηκε η δίψα μας για αίμα»

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, που ταυτοποιήθηκαν ως Dalerdzhon Mirzoyev, 32 ετών, Saidakrami Rachabalizoda, 30 ετών, Shamsidin Fariduni, 25 ετών, και Mukhammadsobir Faizov, 19 ετών, υποβλήθηκαν σε σκληρές συνθήκες κράτησης και εμφανίστηκαν σε ρωσικό δικαστήριο την Κυριακή με σοβαρά τραύματα. Μάλιστα, ο ένας μεταφέρθηκε στο δικαστήριο με αμαξίδιο και χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες των διεθνών πρακτορείων.

Ένα βίντεο της Daily Mail, έδειχνε τον Rachabalizoda να κλαίει και να ουρλιάζει στο έδαφος καθώς οι Ρώσοι στρατιώτες τον χτυπούσαν με τα όπλα τους, ενώ ένα άλλο βίντεο έδειχνε έναν αξιωματικό να του κόβει το δεξί αυτί και να τον ταΐζει με το ζόρι.

Έπειτα εμφανίστηκε στο δικαστήριο με πρησμένο πρόσωπο και με επίδεσμο στο δεξί του αυτί.

ISIS: Απειλεί τον Πούτιν με «σφαγή» – «Αυξήθηκε η δίψα μας για αίμα»
(AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

Ρώσοι ερευνητές ανακρίνουν τις οικογένειες των υπόπτων στο Τατζικιστάν

Ρώσοι ερευνητές βρίσκονται σήμερα (26/3) στο Τατζικιστάν για να ανακρίνουν τις οικογένειες των τεσσάρων ανδρών που κατηγορούνται για την φονική επίθεση σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, όπως είπαν στο Reuters τρεις πηγές ασφαλείας του Τατζικιστάν.

Οι πηγές, που δεν έχουν εξουσιοδότηση να μιλούν δημοσίως, είπαν ότι οι αξιωματούχοι ασφαλείας του Τατζικιστάν, έφεραν τις οικογένειες στην πρωτεύουσα Ντουσαμπέ από τις πόλεις Βακχντάτ και Γκισάρ και από την περιφέρεια Ρουντάκι.

Ο Τατζίκος πρόεδρος Εμομαλί Ραχμόν επιβλέπει προσωπικώς την έρευνα που διεξάγεται στη χώρα του, σύμφωνα με τις πηγές.

Τη Δευτέρα (25/3), στην πρώτη του δημόσια δήλωση μετά την επίθεση, ο Ραχμόν χαρακτήρισε την επίθεση «επαίσχυντο και φρικτό συμβάν» και κάλεσε τους Τατζίκους να προστατεύουν τα παιδιά τους από κακές επιρροές.

Πηγή: DailyMail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος