Ισημερινός – Βίντεο σοκ: Η στιγμή της δολοφονίας του υποψήφιου προέδρου Φ. Βιγιαβισένσιο

Σοκ έχει προκαλέσει η δολοφονία δημοφιλή υποψηφίου για την προεδρία του Ισημερινού από πυροβολισμούς την ώρα που έφευγε από μια συγκέντρωση στην πρωτεύουσα Κίτο το βράδυ της Τετάρτης.

Σοκ προκαλεί όμως και το βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας του, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ, την ώρα που το θύμα έμπαινε στο αυτοκίνητό του:

Ο πρόεδρος Γκιγιέρμο Λάσο επέρριψε την ευθύνη για τον θάνατο του Φερνάντο Βιγιαβικένσιο στο “οργανωμένο έγκλημα” σε δήλωσή του στο X, πρώην Twitter, και υποσχέθηκε να προσαγάγει τους δράστες στη δικαιοσύνη.

Εξοργισμένος και σοκαρισμένος από τη δολοφονία του υποψήφιου προέδρου Φερνάντο Βιγιαβισένσιο“, ανέφερε. “Για τη μνήμη του και για τον αγώνα του, σας διαβεβαιώνω ότι αυτό το έγκλημα δεν θα μείνει ατιμώρητο“.

Ο 59χρονος κεντρώος, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι δεχόταν απειλές εναντίον του, ήταν ο δεύτερος πιο δημοφιλής υποψήφιος στην προεδρική κούρσα της χώρας στις 20 Αυγούστου, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Ο Βιγιαβισένσιο δολοφονήθηκε καθώς έφευγε από ένα στάδιο στο βόρειο Κίτο μετά από προεκλογική συγκέντρωση, δήλωσαν αξιωματούχοι. Από την επίθεση τραυματίστηκαν άλλα εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας υποψήφιος για το εθνικό κοινοβούλιο και δύο αστυνομικοί, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Ένας από τους φερόμενους ως δράστες της επίθεσης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από το προσωπικό ασφαλείας, ενώ συνολικά έξι άτομα οδηγήθηκαν στην αστυνομία ως ύποπτα.

Ισημερινός – Βίντεο σοκ: Η στιγμή της δολοφονίας του υποψήφιου προέδρου Φ. Βιγιαβισένσιο

Ο Κάρλος Φιγκερόα, φίλος του Βιγιαβικένσιο που ήταν μαζί του την ώρα της επίθεσης, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι δράστες έριξαν περίπου 30 πυροβολισμούς. “Του έστησαν ενέδρα έξω από το αθλητικό κέντρο“, δήλωσε ο Φιγκερόα. “Κάποιοι (από τους παρευρισκόμενους) νόμιζαν μάλιστα ότι ήταν πυροτεχνήματα“. Η κυριότερη εφημερίδα της χώρας, η El Universo, ανέφερε ότι ο Βιγιαβισένσιο δολοφονήθηκε με τρεις πυροβολισμούς στο κεφάλι.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Δικαστηρίου Ιβάν Σακικέλα χαρακτήρισε τη δολοφονία του Βιγιαβισένσιο “πολύ οδυνηρή για τη χώρα“. “Είμαι πολύ πληγωμένος και πολύ ανήσυχος για τον Ισημερινό“, δήλωσε.

Ο Βιγιαβισένσιο είχε καταγγείλει αυτόν τον μήνα ότι ο ίδιος και η ομάδα του δέχονταν απειλές που φέρεται να προέρχονταν από τον αρχηγό μιας εγκληματικής συμμορίας που συνδέεται με τη διακίνηση ναρκωτικών. “Παρά τις νέες απειλές, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τους γενναίους ανθρώπους του Εκουαδόρ μας“, είχε γράψει τότε στο X.

Πηγή: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος