Ισημερινός: Τρομοκρατικές οργανώσεις  είναι πλέον  για τις αρχές οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος

Ο στρατός στον Ισημερινό θα μπορεί πλέον να εμπλέκεται απ’  ευθείας  στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος καθώς η αρχές ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη ότι χαρακτηρίζουν τις οργανωμένες συμμορίες « τρομοκρατικές».

Οι κακοποιοί που διακινούν ναρκωτικά στη χώρα έχουν μετατραπεί σε γάγγραινα για τον Ισημερινό και το Συμβούλιο Δημόσιας και Κρατικής Ασφαλείας, θα μπορεί πλέον να κινητοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις για να παταχθεί η διακίνηση ναρκωτικών, αφού οι συμμορίες που επιδίδονται σε αυτήν θεωρούνται πια απειλή για το κράτος.

Ο υπουργός Ασφαλείας του Ισημερινού,  Βάγκνερ Μπράβο, τόνισε ότι στο εξής δεν θα χρειάζεται να κηρύσσεται η χώρα σε κατάσταση έκτακτης και εισηγήθηκε στον πρόεδρο να προωθήσει με διάταγμα «επείγοντα και αποτελεσματικά» μέτρα, συμπεριλαμβανομένης «της χρήσης θανατηφόρων όπλων», στο πλαίσιο του αγώνα «εναντίον αυτής της πολύ σοβαρής απειλή για τον πληθυσμό».

Για να δικαιολογήσει τη χρήση της λέξης «τρομοκρατία», ο κ. Μπράβο επιχειρηματολόγησε πως κακοποιοί «επιτίθενται σε εγκαταστάσεις της αστυνομίας, εισβάλλουν σε νοσοκομεία, χρησιμοποιούν οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες, τοποθετούν βόμβες κοντά σε πρατήρια καυσίμων.

Ανάμεσα στην Κολομβία και στο Περού, τις δυο χώρες που κατατάσσονται αντίστοιχα στην πρώτη και στη δεύτερη θέση παγκοσμίως ως προς την παραγωγή κοκαΐνης, ο Ισημερινός έχει μετατραπεί από απλό μέρος των οδών διακίνησης σε κόμβο της εμπορίας ναρκωτικών προς τις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος