Ισημερινός: Οκτώ νεκροί σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ μελών αντίπαλων συμμοριών

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Κυριακή στις ακτές του Ισημερινού στον Ειρηνικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών μεταξύ μελών αντίπαλων συμμοριών, η τρίτη αυτό το μήνα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες έξω από ντισκοτέκ στη Λα Κονκόρδια, πόλη 49.000 κατοίκων στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, διευκρίνισε η αστυνομία σε δημοσιογράφους σε ομάδα συζήτησης στην πλατφόρμα WhatsApp.

Επίσης χθες, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια στην πρωτεύουσα Κίτο, σύμφωνα με την αστυνομία, που διευκρίνισε ότι τα τρία από τα θύματα «συνδέονταν με εγκληματικές οργανώσεις».

Επίθεση στη Γουαγιακίλ, το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας, είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι οκτώ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις αρχές της πόλης, η οποία συγκαταλέγεται σε αυτές που πλήττονται περισσότερο από την άνοδο της εγκληματικότητας.

Ο Ισημερινός έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια αντιμέτωπος με κύμα βίας αποδιδόμενο στον πόλεμο συμμοριών για τον έλεγχο των κυκλωμάτωνκαι των οδών διακίνησης ναρκωτικών.

Συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων συμμοριών έχουν επίσης ξεσπάσει επανειλημμένα μέσα στις φυλακές του κράτους της Λατινικής Αμερικής, με πάνω από 420 νεκρούς από τον Φεβρουάριο του 2021.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος