Ισημερινός: Νέα επεισόδια σε μεγάλη φυλακή με έναν νεκρό

Array

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν τη Δευτέρα 24/10, στην μεγάλη φυλακή της Γουαγιακίλ, στον Ισημερινό, όπου νωρίτερα τον Οκτώβριο διαπράχθηκε σφαγή με 13 θύματα, ανακοίνωσε η υπηρεσία σωφρονιστικών καταστημάτων (SNAI) της χώρας.

Τουλάχιστον ένας κρατούμενος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, Νωρίτερα, η υπηρεσία είχε κάνει γνωστό πως «τρεις κρατούμενοι που τραυματίστηκαν διακομίστηκαν σε κέντρα υγείας» της Γουαγιακίλ, έπειτα «από συγκρούσεις μεταξύ εγκλείστων» στη φυλακή Γουάγιας 1.

Η αστυνομία που ανέκτησε τον έλεγχο της φυλακής μετά από έρευνα βρήκε στα κελιά  και κατάσχεσε 2.000 σφαίρες από τουφέκι, τρία πιστόλια, μαχαίρια ναρκωτικά και χρήματα.

Η υπηρεσία σωφρονιστικών καταστημάτων ανέφερε πως η αστυνομία ενεργοποίησε μέτρα, «προληπτικά» και «ελέγχου» εντός και εκτός της τεράστιας  φυλακής των 13.000 τροφίμων.

Ο Ισημερινός είναι αντιμέτωπος με κύμα βίας άνευ προηγουμένου εξαιτίας των συγκρούσεων ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες με διακύβευμα τον έλεγχο της χρυσοφόρας διακίνησης ναρκωτικών. Οι συγκρούσεις εκτυλίσσονται πολύ συχνά μέσα στις φυλακές, όπου υπάρχει οξύ πρόβλημα πλεονάζοντος πληθυσμού κι όπου από τον Φεβρουάριο του 2021 έχουν σκοτωθεί κάπου 400 κρατούμενοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος