Ισημερινός: Μακάβριο εύρημα της αστυνομίας πιστοποιεί τον θάνατο τριών ανθρώπων στο βωμό του πολέμου των ναρκωτικών

Τρία κομμένα ανθρώπινα κεφάλια στην επαρχία Εσμεράλδας στα βορειοδυτικά του Ισημερινού εντόπισαν άνδρες της αστυνομία την Πέμπτη 23/3.

Τρία κομμένα ανθρώπινα κεφάλια στην επαρχία Εσμεράλδας στα βορειοδυτικά του Ισημερινού  εντόπισαν άνδρες της αστυνομία την Πέμπτη 23/3.  

Η επαρχία βρίσκεται κοντά σύνορα με την Κολομβία, όπου  έχει επιβληθεί  κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας κύματος βίαιης εγκληματικότητας αποδιδόμενο σε συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά.

Η αστυνομία είπε στους δημοσιογράφους ότι γνωρίζει πως οι άνθρωποι που αποκεφαλίστηκαν ανήκαν σε συμμορία του οργανωμένου εγκλήματος  στην Εσμεράλδα.

Τα κεφάλια είχαν πολλαπλά τραύματα από σφαίρες και βρέθηκαν μέσα σε μαύρες σακούλες. Ένα από τα θύματα βρισκόταν στην εφηβεία.

Σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματικό, συμμορίες επιδίδονται τελευταία σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, προσπαθούν να «εξαλείψουν» η μια την άλλη.

Στη φτωχή επαρχία Εσμεράλδας, που σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι ανάμεσα σε αυτές όπου καταγράφεται «το υψηλότερο επίπεδο ανασφάλειας στη χώρα», κηρύχθηκε την 3η Μαρτίου κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τον πρόεδρο Γκιγιέρμο Λάσο. Στο πλαίσιο του μέτρου, επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 ως τις 05:00.

Ανάμεσα στην Κολομβία και το Περού, τα δύο κράτη όπου παράγονται οι μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης στην υφήλιο, ο Ισημερινός μετατράπηκε τα τελευταία χρόνια από μέρος των οδών διέλευσης σε μείζονα κόμβο της διακίνησης της λευκής σκόνης προς την ευρωπαϊκή και την αμερικανική αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος