Ισχυρός σεισμός έπληξε τα νησιά του Ειρηνικού

Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,2 έπληξε τις ακτές του Βανουάτου, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS), ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:00 (τοπική ώρα) σήμερα, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή 90 χιλιόμετρα δυτικά από την Πορτ Βίλα. Ωστόσο, δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Λίγες μέρες πριν, η περιοχή είχε καταγράψει σεισμό μεγέθους 7,7 ο οποίος προκάλεσε ένα μικρό τσουνάμι. Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της προηγούμενης Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου, περίπου 415 χιλιόμετρα ανατολικά του Βάο στη Νέα Καληδονία σε βάθος 10 χιλιομέτρων. Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι των ΗΠΑ προειδοποίησε για «επικίνδυνα κύματα τσουνάμι» σε ορισμένες ακτές.

Ανέφερε μάλιστα ότι κύματα ύψους 0,3 έως 1 μέτρο ήταν πιθανά για τα Φίτζι, τη Νέα Ζηλανδία και το Βανουάτου. Ένα κύμα 0,3 μέτρων έπληξε τα Φίτζι, σύμφωνα με το τμήμα σεισμολογίας του νησιωτικού έθνους. Ωστόσο, λίγο αργότερα αναίρεσε την προειδοποίηση για τσουνάμι. Το Αυστραλιανό Γραφείο Μετεωρολογίας επιβεβαίωσε σε ανάρτηση στο Twitter ότι όντως δημιουργήθηκε τσουνάμι. Προειδοποίησε μάλιστα για επεκείμενο τσουνάμι στο νησί Lord Howe  το οποίο βρίσκεται περίπου 550 χιλιόμετρα ανατολικά της ηπειρωτικής Αυστραλίας, αλλά είπε ότι δεν υπάρχει ανάγκη εκκένωσης.

Ο σεισμός έγινε αισθητός απο τους κατοίκους της Πορτ Βίλα, ωστόσο δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές.

ΠΗΓΗ: Dailymail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος