Ιρλανδία: Νεκροί αθλητές σε κολυμβητικό αγώνα

Δύο άνδρες, 40 και 60 ετών. έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια κολυμβητικού αγώνα στην Ιρλανδία, την Κυριακή, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το συμβούλιο της κομητείας Κορκ δήλωσε ότι είναι “βαθιά θλιμμένο για την τραγική απώλεια δύο συμμετεχόντων στον αγώνα” κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Γιούγκαλ της νοτιοδυτικής Ιρλανδίας.

Ο ιρλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας RTE δήλωσε ότι οι δύο άνδρες πέθαναν σε διαφορετικά περιστατικά κατά τη διάρκεια του κολυμβητικού τμήματος των 1,9 χιλιομέτρων (1,2 μιλίων) του αγώνα. Η διοργάνωση είχε αρχικά προγραμματιστεί για το Σάββατο, αλλά αναβλήθηκε κατά μία ημέρα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το προσωπικό ασφαλείας παρείχε άμεση ιατρική φροντίδα μόλις κατάλαβε ότι οι αθλητές χρειάζονταν βοήθεια“, ανέφερε ο διοργανωτής σε δήλωσή του στο Facebook. “Μοιραζόμαστε τα συλλυπητήριά μας με τις οικογένειες και τους φίλους των αθλητών και θα συνεχίσουμε να τους προσφέρουμε την υποστήριξή μας καθώς περνούν αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή” πρόσθεσε.

Αγωνίζονταν και οι δύο στη λεγόμενη διοργάνωση half Ironman, η οποία περιλαμβάνει επίσης ποδηλατική διαδρομή 90 χιλιομέτρων (56 μιλίων) και τρέξιμο 21,1 χιλιομέτρων (13,1 μιλίων).

Πηγή: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος